Sniega tīrīšanas tehnika Rīgā strādā bez apstājas, gaidāms vēl viens putenis

Trešdien, 1. decembrī Rīgas ielās tīrīšanas tehnika strādā nepārtraukti, sākot jau no trijiem naktī tiek attīrītas pilsētas maģistrālās un 2.kategorijas ielas. Rīgas tilti apstrādāti ar pretslīdes materiālu divas reizes. Darbus šobrīd veic 46 transporta vienības – 34 sniega tīrīšanas mašīnas un 12 traktorvienības. Kopējais attīrāmo kilometru garums ir līdz 1021 km.

No rīta sakoptas gandrīz 1600 pieturvietas, kuru attīrīšana galvenokārt ir roku darbs.

Iedzīvotāji, attīrot sniegu no ietvēm pie saviem privātīpašumiem, aicināti nemest to uz ielas vai pieturvietās.

Pašreiz meteoroloģiskā prognoze liecina, ka Rīgā laikapstākļi pasliktināsies – nākamais putenis sāksies šonakt, sasniedzot 30 cm biezu sniega kārtu. Paredzams, ka plkst.3.00 naktī sāksies vislielākā snigšana, tāpēc no rīta arī Rīgā, tāpat kā citur Latvijā, gaidāma apgrūtināta satiksmes kustība

Par sniega tīrīšanu Rīgā

Kopumā tiek tīrītas 1737 Rīgas ielas, kas iedalītas trīs dažādās kategorijās. Ielu kategorijas var noskaidrot: bit.ly/ielukategorijas

Prioritāri pilsētā notiek maģistrālo ielu, tiltu un pārvadu, kā arī ielu, kurās kursē sabiedriskais transports, un veloinfrastruktūras tīrīšana, kam seko mazākas nozīmes jeb apkaimes ielas.

Snigšanas laikā ielu tīrīšanas un kaisīšanas galvenais uzdevums ir nodrošināt ielu caurbraukšanu. Jāņem vērā, ka intensīvas snigšanas apstākļos ievērojams sniega daudzums uz ielām var atkārtoti parādīties ļoti īsā laikā, tostarp arī neilgi pēc brauktuves tīrīšanas. Tāpat putināšanas laikā uz brauktuvēm var veidoties sniega sanesumi.

Savukārt, kad snigšana ir beigusies, sniegam no maģistrālajām ielām, tiltiem, pārvadiem, veloinfrastruktūras un sabiedriskā transporta maršrutu līnijām ir jābūt notīrītam trīs stundu laikā, no 2. kategorijas ielām – četru stundu laikā.

Par jautājumiem, kas saistīti ar ielu un ietvju uzturēšanu ziemā, iedzīvotāji var vērsties Rīgas domes Satiksmes vadības centrā pa tālruni 8000 3600 un Apkaimju iedzīvotāju centrā pa bezmaksas informatīvo tālruni 8000 0800.

Lai satiksme noritētu droši, šādos laikapstākļos transportlīdzekļu vadītājiem ir savlaicīgi jāplāno maršruts un jābūt īpaši piesardzīgiem, ieturot lielāku distanci līdz priekšā braucošajam transportlīdzeklim. Snigšanas laikā jāizvēlas braukšanas apstākļiem un ielu seguma stāvoklim atbilstošs ātrums, neveicot straujus manevrus.

Ikdienas tīrīšanas darbu Rīgas ielās nodrošināšana 67 transporta vienības (47 automašīnas un 20 traktorvienības), pieejams 5500 tonnas sāls un 3000 tonnas sāls-smilts maisījuma, kas tiks papildinātas atkarībā no laikapstākļiem.

Foto: canva.com

TOP Komentāri

avatar