Skolu programma “Dzīvei gatavs” aicina skolotājus pieteikties nodarbībām

Līdz ar jauno mācību gada sākumu skolu programma “Dzīvei gatavs” aicina skolotājus pieteikties dažādām privātā un valsts sektora pārstāvju veidotām nodarbībām, lai sniegtu skolēniem priekšstatu, kā skolā apgūtās zināšanas noder ārpus skolas sola. Pieteikties nodarbībām var visa mācību gada garumā bez maksas. 

Skolu programmas “Dzīvei gatavs” vadītāja Dana Kristiāna Skrupska stāsta: “Teju 100 000 skolēni, 565 skolas, 2075 vieslekcijas un 1086 ekskursijas. Skaitļi runā paši par sevi, un mēs lepojamies, ko esam sasnieguši piecu gadu laikā. Pirms pieciem gadiem programma tika uztverta vairāk kā atbalstošs līdzeklis skolotājiem, lai ar ekspertu palīdzību pasniegtu tēmas, kas, iespējams, netika plaši pārrunātas skolā. Šobrīd tā vairāk kalpo kā iedvesma skolēniem, jo palīdz mazināt skolēnu šaubu un neziņas “plaisu” starp skolu un reālo dzīvi.”

Papildinājums nodarbību klāstā

Papildus esošajam piedāvājumam pirmo reizi programmā būs pieejama Valsts kontroles izstrādāta spēle 1.–4. klašu skolēniem, lai veicinātu izpratni par naudu kā mājsaimniecības, tā valsts budžeta kontekstā, kā arī trīs dažādi mācību materiāli no “Elektrum” Energoefektivitātes centra 2., 5. un 6. klases skolēniem. 

“Mūsu izstrādātie mācību materiāli par tādām tēmām kā enerģijas nozīmi ikdienā, elektrības un ūdens lietderīgu izmantošanu, klimata pārmaiņām un ilgtspējīgu rīcību būs lielisks palīgs skolotājiem. Šie mācību materiāli ir sagatavoti atbilstoši “Skola2030” prasībām, ietverot stundas plānu, darba lapas un skolotāja palīgu ar pareizajām atbildēm un skaidrojumiem. Turklāt šogad piedāvājam arī jaunu izglītības programmu “Uzveic enerģijas monstriņus!” sākumskolas bērniem, kas ar multfilmu un spēļu elementu palīdzību skaidro, kamdēļ svarīgi elektrību, ūdeni un siltumu lietot saprātīgi, nevis izšķērdīgi, tādējādi jau no mazotnes veicinot izpratni par energoefektivitāti. Mēs, Energoefektivitātes centrs, ticam, ka mūsu sniegtā kompetence ar izstrādātajiem materiāliem sniegs būtisku atbalstu pedagogiem, lai bērniem iemācītu svarīgas dzīves prasmes un veicinātu ilgtspējīgu domāšanu,” norāda Marta Zvejniece, “Elektrum” Energoefektivitātes centra projektu speciāliste.

Iepazīties ar skolu programmas “Dzīvei gatavs” nodarbībām un pietiekties tām var mājaslapā www.dziveigatavs.lv. Pieteikšanās ir bez maksas.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar