Skolas ēkas 50 gadu jubilejā Carnikavā svinīgi durvis vaļā vērusi vidusskola

Pirmdien, 2. septembrī, atzīmējot Zinību dienu un skolas ēkas 50 gadu jubileju, Ādažu novada Carnikavas pagastā, Nākotnes ielā 1, svinīgi atklāta Carnikavas vidusskola.

Zinību dienā uzrunas skolēniem teica skolas direktors Raivis Pauls un Ādažu novada pašvaldības priekšsēdētāja Karīna Miķelsone, savukārt izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša parūpējās par attālinātu sveicienu, nosūtot carnikaviešiem apsveikuma vēstuli.

“No sirds apsveicu skolas kolektīvu un skolēnus ar sākumu – jaunajā mācību gadā pāršķirsiet jaunu lappusi skolas vēsturē, pamatskolai pārtopot vidusskolā. Šis ir notikums gan novadā, gan kopumā visā valstī un liecina par novada iedzīvotāju augstu novērtējumu izglītības kvalitātei savā dzīves vietā,” vēstulē norāda Čakša.

Jauno mācību gadu Carnikavas vidusskolā uzsāka 708 skolēni, tai skaitā 41 skolēns divās 10.klasēs vidusskolā, kā arī piecas pirmās klases (kopumā pašvaldības izglītības iestādēs atvērtas 14 pirmās klases, deviņas – Ādažu sākumskolā). Carnikavas vidusskolu turpinās vadīt tās līdzšinējais direktors Raivis Pauls, kurš amatā ir kopš 2020.gada.

Lēmumu reorganizēt Carnikavas pamatskolu un atvērt vidusskolu pašvaldības deputāti pieņēma 2023.gadā, balstoties uz pašvaldībā deklarēto jauniešu skaita regulāru pieaugumu. Neilgi pirms šī mācību gada tika dibināta Carnikavas vidusskola, tādējādi šoruden novadā jau ir trīs vidusskolas – Ādažu vidusskola, Carnikavas vidusskola un Ādažu Brīvā Valdorfa skola, kas ir privātā izglītības iestāde.

Tuvāko gadu laikā Ādažu novadā taps vēl vairākas izglītības iestādes – pašvaldība jau iepriekš ir pieņēmusi lēmumus par jaunas pirmsskolas izglītības iestādes un pamatskolas būvniecību Podnieku apkaimē, savukārt Ādažu vidusskola nav slēpusi ambīcijas nākotnē kļūt par ģimnāziju.

Uzziņai: Pirmie dati par Carnikavas iedzīvotāju izglītību atrodami no 1778. gada, bet 1786.gadā Carnikavai bija jau sava draudzes skola. Pašreizējā skolas ēka uzbūvēta 1974.gadā, bet 50 gadu laikā piedzīvojusi būtiskas pārmaiņas, tai skaitā rekonstrukciju pirms diviem gadiem, kļūstot par vienu no modernākajām izglītības būvēm Latvijā un iegūstot titulu “Gada būve 2022” nominācijā “Pārbūve un atjaunošana”. Šī gada pavasarī tika atjaunots arī skolas stadions, nodrošinot kvalitatīvas treniņu iespējas gan sporta skolas audzēkņiem, gan ikvienam novada iedzīvotājam.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar