Sīpolu gredzeni alus mīklā

Dzērienu un vīnu zemo cenu veikalu tīkls AlkOutlet piedāvā gardu sīpolu gredzeni alus mīklā recepti, ko uzkost, dzerot alu vai savu iecienītāko dzērienu!

Sastāvdaļas

3 lieli sīpoli

150 g kviešu miltu

1/2 tējk. sodas

200 ml alus

Rapšu eļļa vārīšanai

Sāls, malta paprika, pipari un citas garšvielas.

 

Pagatavošana

1)    Sagriez sīpolus šķērseniski 0,5-0,7 cm biezās šķēlēs (tā, lai veidojas apaļi gredzeni), katru šķēli sadali atsevišķos gredzenos.

2)    Bļodā samaisi miltus, pievieno sodu, sāli, papriku, piparus (var izmantot arī citas garšvielas).

3)    Katru sīpola gredzenu apviļā sausā miltu maisījumā un noliec uz šķīvja.

4)    Miltu maisījumam pielej alu un samaisi to līdz viendabīgai konsistencei.

5)    Uzkarsē eļļu (tai jābūt ap 180 C,  bet nepārkarsē – eļļai nav jādūmo).

6)    Ar dakšiņu vai standziņām katru sīpola gredzenu iemērcē mīklas maisījumā un liec karstā eļļā.

7)    Vāra eļļā līdz zeltainai garozai (~1 min).

Receptes autore: Jevgēnija Jansone, foto autore Viktorija Kožemjakina.

TOP Komentāri

avatar