Šakšuka

Atskatoties uz pagājušajā nedēļas nogalē aizvadītajām Olu dienas svinībām Latvijā un pasaulē, septiņi pašmāju garšas eksperti – vadošie šefpavāri Mārtiņš Rītiņš, Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants, kā arī fitnesa trenere Zanda Zariņa-Rešetina, kulinārijas lietpratējas Anna Panna (Birmane) un Signe Meirāne un jaunais pavārmākslas entuziasts Ralfs no “Ralfs Gatavo” – iesaka oriģinālas, gardas un tajā pašā laikā arī vienkārši pagatavojamas saldo un sāļo olu ēdienu receptes katrai nedēļas dienai, ko dažādās variācijās baudīt ne tikai Lieldienās, bet visu cauru gadu.

Iesaka šefpavārs Ēriks Dreibants

Šakšuka

Sastāvdaļas:
2 sarkanie sīpoli
4 ķiploku daiviņas

Olīveļļa
1 t.k kumīna
4 dažādas krāsas paprika
500g tomātu savā sulā
4 olas
200 g aunu zirņu
1 bunte pētersīļu
4 ēd. k. dabīgā jogurta
Sāls, cukurs, pipari, soja, tabasko

Pagatavošana:

1.Sīpolus sagriež nelielos gabaliņos, cep līdz tie kļūst mīksti.


2. Pievieno gabaliņos sagrieztu papriku, ķiplokus, cep dažas minūtes.


3. Pievieno sasmalcinātus tomātus savā sulā, nedaudz sojas mērci, tabasko, cukuru, kumīnu un sāli.

4. Visu pannā uzvāra, laiku pa laikam maisot, un pievieno turku zirņus.


6. Visu pannas saturu liek cepeštraukā, iesit olas un cep cepeškrāsnī 180 C grādos 15 minūtes.


7. Pa virsu uzber fetas sieru, kapātus pētersīļus un maltus svaigos piparus.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar