Robežsargi par kukuļdošanu aiztur autovadītāju alkohola reibumā un viņa kolēģi

Otrdien, 24.martā robežsargi aizturēja divus Baltkrievijas pilsoņus, kravas transportlīdzekļu vadītājus, kuri mēģināja piekukuļot robežsargus. Abi vīrieši strādā par autovadītājiem vienā un tajā pašā kravas autopārvadājumu kompānijā.

Veicot valsts robežu šķērsojošo personu un transportlīdzekļu robežpārbaudi, robežsargi konstatēja kādu Baltkrievijas pilsoni, kurš vadīja transportlīdzekli būdams alkohola reibumā. Lai uz notikuma vietu netiktu izsaukta Valsts policija, vīrietis mēģināja “uzpirkt” robežsargus. Tāpat, lai palīdzētu biedram un robežsargi pievērtu acis uz transportlīdzekļa vadītāja likumpārkāpumu, robežsargus mēģināja piekukuļot otra kravas transportlīdzekļa vadītājs, Baltkrievijas pilsonis, piedāvājot robežsargiem kukuli 500 eiro apmērā.

Pret abiem, 1972. un 1987. gadā dzimušajiem Baltkrievijas pilsoņiem par kukuļdošanu tika uzsākti kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas, kriminālprocesi nodoti Krāslavas rajona prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai, abas personas sauktas pie kriminālatbildības un ar prokurora priekšrakstiem par sodu, piemērots naudas sods 4300 euro apmērā katram.

Kukuļdošana kvalificējama kā smags noziegums, par kuru saskaņā ar Latvijas Krimināllikumu draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods desmit līdz divu tūkstošu Latvijas Republikas noteikto minimālo mēnešalgu apmērā.

Valsts robežsardze

Foto: ilustratīvs

TOP Komentāri

avatar