Rehabilitācijas centrs “Līgatne” ieguldīs nepilnu 1,5 miljonu eiro ēku energoefektivitātes uzlabošanai

Rehabilitācijas centrs “Līgatne” vairāk nekā 30 gadu garumā bijis viens no savas jomas flagmaņiem un ik gadu apkalpo ap 2000 klientu, īstenojot veselības uzlabošanas un skaistumkopšanas programmas, kā arī ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus senioriem. Ar Swedbank piešķirto finansējumu 1 450 103 eiro apmērā plānots veikt vēsturisko rehabilitācijas centra ēkas pārbūvi un renovāciju ar mērķi par 42% uzlabot energoefektivitātes rādītājus, kā arī nodrošināt patīkamāku vidi centra klientiem un darbiniekiem. 

Projektā plānots veikt administratīvā korpusa fasādes atjaunošanu, logu, vitrīnu un durvju nomaiņu un ēkas norobežojošo konstrukciju energoefektivitātes paaugstināšanu, apkures sistēmas pārbūvi, ventilācijas sistēmas izbūvi, ūdensapgādes un kanalizācijas iekšējo tīklu atjaunošanu, siltummezgla pārbūvi, elektrotīklu atjaunošanu. Rehabilitācijas centrs “Līgatne” ir Cēsu novada pašvaldības kapitālsabiedrība, kurā visas kapitāla daļas pieder Cēsu novada pašvaldībai.

Rehabilitācijas centra “Līgatne” uzturēšana un ikdienas darba nodrošināšana ir dubults pienākums un atbildība, jo prasa rūpes gan par mūsdienīgas medicīnas pakalpojumu sniegšanas vides nodrošināšanu, gan vēsturiskā ēku kompleksa vērtību saglabāšanu un attīstību. Ik gadu savu iespēju ietvaros veicam iekštelpu remontu un īstenojam citus nepieciešamākos uzlabojumus, tostarp ap 15 000 eiro ik gadu atvēlot medicīnas iekārtu aprīkojuma iegādei un atjaunošanai. Tomēr šāda mēroga ēku kompleksa uzturēšana prasa arī nozīmīgākus ieguldījumus, ko tagad spēsim īstenot ar Swedbank atbalstu un jau nākamajā vasarā ikviens centra apmeklētājs un viesis varēs novērtēt mūsu darba augļus,” stāsta SIA “Rehabilitācijas centrs “Līgatne”” valdes locekle Dace Klāmane.

Pēc rehabilitācijas centra “Līgatne” renovācijas un energoefektivitātes uzlabošanas projekta, ietaupītās CO2 tonnas gadā būs līdzvērtīgas 3500 kokiem, kas nepieciešami, lai absorbētu radītās emisijas viena gada laikā. Šī projekta veiksmīga realizācija ir īpaši svarīga gan mums kā sabiedrībai, gan no bagātīgās vēstures saglabāšanas viedokļa. Projekts sevī ietver arī nozīmīgas rehabilitācijas infrastruktūras sakārtošanu, ilgtspējas uzlabošanu un pārdomātu kapitālsabiedrības pārvaldību, kas vērsta uz nākotni. Jebkuras investīcijas ārpus Rīgas ir īpaši svarīgas, tajā skaitā arī Vidzemes reģiona attīstības kontekstā. Rehabilitācijas centrs “Līgatne” jau no Latvijas neatkarības atgūšanas brīža ir piemērs rūpīga un gādīga saimnieka pieejai, pilnveidojot veselības atjaunošanas tradīcijas cauri laikiem. Esam gandarīti būt daļa no šī renovācijas un energoefektivitātes uzlabošanas projekta,” uzsver Swedbank Mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanas daļas vadītājs Jānis Zaļums.

Kopējās projekta realizācijas izmaksas ir 2 338 085 eiro. Aizņēmuma finansējumu 1 4501 03 eiro apmērā nodrošina Swedbank,  rehabilitācijas centra “Līgatne” pašu finansējums ir 401 036 eiro. 486 954 eiro ir attīstības finanšu institūcijas “ALTUM” līdzfinansējums kapitāla atlaides veidā no Atjaunošanas un noturības mehānisma #NextGenerationEU

Rehabilitācijas centrs “Līgatne” 2023. gadā strādājis ar 2,55 miljonu eiro apgrozījumu un 3094 eiro peļņu. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar