Radošo darbu izstāde “Dreļļa audumi un pinumi”

No 19. septembra līdz 11. oktobrim Kultūras un mākslas centra “Ritums” izstāžu zālē Jaunielā 29A būs apskatāma Kultūras un tautas mākslas centra “Mazā Ģilde” Tautas lietišķās mākslas studiju “Kamene” un “Tīne” radošo darbu izstāde “Dreļļa audumi un pinumi”.

Izstādē eksponētie audumi ir austi dažādās dreļļu tehnikās – tradicionālie galdauti un dreļļu segas, kā arī mūsdienīgam interjeram un sadzīvei piemēroti audumi – lakati, dvieļi, segas un citi dekoratīvie audumi. Savukārt pinēji izlikuši apskatei pēdējo divu gadu laikā veidotos dalībnieku darbus – no nemizotām klūgām, dabīgās krāsās veidotus izstrādājumus, balto slokšņu grozus, cibas no priežu saknēm, smaržīgo meldru darbus un pat pinumu cibas no siena.

Katra iespēja parādīt savus radošos darbus Latvijā un ārzemēs ir svētki, kas rada gandarījumu un pārliecību, ka arī šodien ir nepieciešamas šīs senās prasmes.

TLMS “Kamene” dibināta 1978. gadā, savukārt no 1983. gada studiju vada Marina Sproģe, pulcējot vienkopus ap 35 domubiedrenēm. Audējas vieno darba mīlestība, viņas labprāt dalās savā pieredzē ar jaunpienācējām. TLMS “Tīne” dibināta 1976. gadā, studiju ilgstoši vadīja Edīte Laiviņa, nupat, vasaras izskaņā dodoties pelnītā atpūtā un nododot studiju Līgas Tulinskas vadības grožos. “Tīne” dalībnieku pinumi bijuši skatāmi neskaitāmās studijas darba atskaites izstādēs, tematiskās izstādēs, pilsētas un republikas tautas lietišķās mākslas izstādēs, kā arī izbraukuma izstādēs Latvijā un aiz mūsu valsts robežām. 

Izstādi organizē RKTMC “Mazā Ģilde” ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu. Izstāde atvērta katru dienu no plkst. 11.00 līdz plkst. 17.00. Ieejas maksa pieaugušajiem 1.00 EUR, pensionāriem un bērniem no 7 gadu vecuma 0.70 EUR.

TOP Komentāri

avatar