Pusaudze, uzdodoties par citu personu, mēģina iekļūt naktsklubā

24.jūnijā neilgi pirms pulksten 2.00 Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki devās uz izsaukumu Vecrīgā, kur kāda, iespējams, nepilngadīga meitene uzdodas par citu personu, lai iekļūtu naktsklubā.

Policisti, ierodoties norādītajā izklaides vietā, sastapa apsargu. Vīrietis, veicot savus darba pienākumus, ievērojis, ka kādas meitenes izskats būtiski atšķiras no uzrādītā personu apliecinošā dokumentā redzamā attēla. Lai gan jaunkundze bez vilcināšanās spēja nosaukt gan personas kodu, gan arī datumu, kad dokuments izdots, nolemts izsaukt policiju.

Arī likumsargi ievēroja, ka meitenes izskats neatbilst dokumentā redzamajam. Jautājot par atšķirīgo izskatu, meitene aizbildinājās, ka fotografējoties personu apliecinošajam dokumentam neesot uzlikusi grimu.

Policisti lūdza nosaukt deklarētās dzīvesvietas adresi un vecāku vārdus, lai salīdzinātu ar datu bāzēs pieejamo informāciju. Meitene skaidroja, ka deklarēto dzīvesvietas adresi nezinot, jo faktiski dzīvojot citā adresē. Savukārt, lūdzot nosaukt vecāku vārdus, meitene spēja nosaukt tikai mātes vārdu, bet tēvu nosauca citā vārdā.  Neskatoties uz šo nesakritību, jaunkundze turpināja stūrgalvīgi apgalvot, ka ir ID kartes likumīgā turētāja.

Persona aicināta doties uz policijas operatīvo transportlīdzekli, taču pie viņas piesteidzās draudzene, kura meiteni uzrunāja citā vārdā. Pēc mirkļa draudzene apklusa un aizturēto ātri nosauca dokumentā norādītajā vārdā.

Kārtības sargi meiteni informēja par nogādāšanu Valsts policijā, kur pēc pirkstu nospiedumiem tik un tā tiktu noskaidrota viņas patiesā identitāte. Pēc mirkļa aizturētā atzinās, ka uzdevusies par savu draudzeni. Pusaudze nebija sasniegusi 18 gadu vecumu, tāpēc lūgusi draudzenei iedot lietošanā savu ID karti.

17 gadus vecā pārkāpēja nogādāta Valsts policijā turpmāko procesuālo darbību veikšanai. Tāpat par notikušo informēta viņas māte.

Rīgas pašvaldības policija atgādina, ka par savas personas identitātes slēpšanu, sniedzot valsts institūcijai nepatiesas ziņas par saviem personas datiem uzliek naudas sodu līdz 350 eiro. Savukārt par savas personas identitātes slēpšanu, ja tā izdarīta nolūkā izvairīties no kriminālatbildības vai administratīvās atbildības soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Foto: ilustratīvs (RPP)

TOP Komentāri

avatar