Psihoterapeits atzīst videospēles par kvalitatīvu iespēju relaksēties

Pandēmijas un sociālās distancēšanās laikā globālais datorspēļu aktīvo spēlētāju skaits pieauga gandrīz uz pusi jeb 46%.[1] Statistika pierāda, ka videospēles ir kļuvušas par vēl vienu radošu izklaides un atpūtas veidu. Pusaudžu psihoterapeits Nils Konstantinovs papildina, ka videospēļu spēlēšana kopumā var kļūt par veidu, kā atpūsties un novirzīt domas no ikdienas darbiem, ievērojot ieteicamo laiku, ko pavadīt pie ekrāna.  

Cilvēka prāts neatpūšas neko nedarot

Laiks atpūtai ietekmē kvalitatīva darba izpildi, smadzeņu pārslodzi un spēju radīt jaunas idejas vai radošus projektus. Psihoterapeits norāda, ka smadzenes tāpat kā muskuļi nevar veikt sarežģītus uzdevumus bez apstājas un tām ir nepieciešams laiks, kad uzmanību novirzīt uz relaksējošām aktivitātēm. Nils Konstantinovs stāsta, ka zvilnēšana šūpuļtīklā ne vienmēr ir piemērotākais variants, jo smadzenes bieži turpina pārstrādāt informāciju, kas saistīta ar darba vai mācību pienākumiem – tādās reizēs tām var dot citu uzdevumu, kas palīdzētu pārslēgt uzmanību. Viens šāds piemērots veids, kā atslēgt domas no ikdienas pienākumiem, var būt videospēles.

Videospēles palīdz tikt galā ar stresu

Pētījumā, kurā tika aptaujāti 1000 milleniāļi, noskaidrojās, ka 55% spēlē videospēles, lai atpūstos un mazinātu stresu, savukārt, 47% uzskata, ka videospēļu spēlēšana pozitīvi ietekmē viņu dzīvi un dod iespēju iegūt jaunus draugus ar kopīgām interesēm.[2] “Datorspēles var sniegt pārliecību un sasniegumu sajūtu, kas var pietrūkt citos jauniešu dzīves aspektos,” stāsta psihoterapeits. Ienirstot videospēļu pasaulē, iesācēji var apjukt plašajā piedāvājumā, tāpēc ir jāatlasa spēles, kas atbilst interesēm, dzīvesstilam vai vēlamajai tematikai. “Nav pamata domāt, ka spēlei jābūt kādā īpašā veidā saturiski vai vizuāli veidotai, lai tā būtu relaksējoša. Svarīgākais, lai tā būtu interesanta konkrētajam cilvēkam un atbilstu viņa temperamentam, jo dažiem piemērotāka būs aktīva vai sportiska spēle, bet citiem – meditatīva,” papildina psihoterapeits.

Tehnoloģijas, kas nebojā redzi

Spēlētāju pieaugums ir rezultējies lielākos visas videospēļu nozares ieņēmumos – martā un aprīlī videospēļu pārdošanas apjomi auguši līdz pat 60%[3]. Attīstoties videospēļu piedāvājumam un daudzveidībai, spēļu entuziasti vēlas izbaudīt augstvērtīgu videospēļu kvalitāti. Datorspēles kļūst arvien kvalitatīvākas un vizuāli skaistākas, un viens no priekšnoteikumiem, lai pilnībā izbaudītu videospēļu stāstu, ir inovatīvs un pielāgots spēļu monitors. Samsung ir radījis ieliekto videospēļu monitoru Odyssey G9, kas spēļu pieredzi padara vēl aizraujošāku. Odyssey G9 piedāvā zibenīgu monitora reakciju un augstas izšķirtspējas attēla kvalitāti jaudīgām datorspēlēm, turklāt nav kaitīgs redzei, jo monitoram piešķirts “Acu komforta” sertifikāts.

[1] Unity Technologies, 2020. gada janvāris-maijs. Avots: https://img06.en25.com/Web/Unity/%7B1d8bb073-24ca-45ae-9b26-4ec9ac2e3fb4%7D_Unity-Monetization-Covid-19-Insights-v3.7.pdf?elqTrackId=0cf1b3ba3dd04d708e2731e75ddaa324&elqaid=2721&elqat=2

[2] https://www.independent.co.uk/life-style/video-games-stress-playing-strategy-key-gamers-study-a8202541.html

[3] Statista, 2020. gada marts. Avots: https://www.statista.com/statistics/1109977/video-game-sales-covid/

Foto: publicitātes

3

TOP Komentāri

avatar
3 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
3 Komentāru autori
MichaelCluncДмитрийSpodra Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Spodra
Viesis
Spodra

Man liekas, ka liela daļam cilvēku – īpaši pusaudžu – jau kļuvuši atkarīgi no video spēlēm… daudziem visu laiku galvas tikai telefonu spēlītēs…

Дмитрий
Viesis
Дмитрий

Здравствуйте! Отправим Ваше коммерческое предложение владельцам/администраторам более 800 000 сайтов! Несколько плюсов при сотрудничестве с нами: – Приятные цены – нам выгодно, чтобы заказчик получал прибыль, значительно превышающую цену рассылки и обращался опять – Все максимально прозрачно: Предоставим скриншоты из софта, с подробными отчетами о результатах рассылки, подтверждающие выполнение обязательств с нашей стороны. – В отличии от большинства наших конкурентов, оплата ТОЛЬКО за УСПЕШНО доставленные сообщения. Теперь перейдем к гарантиям. Мы понимаем, что в интернете встречается всякое, поэтому чтобы Вам было спокойнее: 1)Перед рассылкой мы предоставим скриншот из программы с Вашим проектом, подтверждающий готовность к запуску 2)Во время рассылки у… Lasīt tālāk »

MichaelClunc
Viesis
MichaelClunc

Car Seat Cover Back Protectors Protection For Children Protect Auto Seats Covers for Baby Dogs from Mud Dirt

Toys Music Electric Guitar Kids Musical Instruments Educational for Children Toy