Pildītas olas

Atskatoties uz pagājušajā nedēļas nogalē aizvadītajām Olu dienas svinībām Latvijā un pasaulē, septiņi pašmāju garšas eksperti – vadošie šefpavāri Mārtiņš Rītiņš, Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants, kā arī fitnesa trenere Zanda Zariņa-Rešetina, kulinārijas lietpratējas Anna Panna (Birmane) un Signe Meirāne un jaunais pavārmākslas entuziasts Ralfs no “Ralfs Gatavo” – iesaka oriģinālas, gardas un tajā pašā laikā arī vienkārši pagatavojamas saldo un sāļo olu ēdienu receptes katrai nedēļas dienai, ko dažādās variācijās baudīt ne tikai Lieldienās, bet visu cauru gadu.

Iesaka šefpavārs Mārtiņš Sirmais

Pildītas olas
Sastāvdaļas:

12 olas
100g Matje siļķes
50g majonēzes
10g baltvīna etiķa
50g skābā krējuma
30g graudu sinepju
30g maurloku
30g diļļu
7g kūpinātas paprikas


Pagatavošana:

1. Olas liek katlā ar karstu, bet ne burbuļojošu ūdeni un vāram 12 minūtes, ik pēc brīža apmaisot. Gatavās olas liek ledus aukstā ūdenī un pēc 6-7 minūtēm nomizo.


2. Olas platākajam galam nogriež mazu šķēli, lai tā viegli stāv uz virsmas, tad nogriež olas 1/3 daļu un ar espreso karoti izņem tai dzeltenumu.


3. Dzeltenumus izberžam caur sietu un pievieno tiem majonēzi, krējumu, etiķi, sinepes. Sakulto masu ievieto konditorejas maisā un pilda olas baltumus ar to.


4. Ļauj olām 3-4h atrasties ledusskapī.


5. Pasniedz ar plāni grieztu siļķi, dillēm, maurlokiem un kūpinātu papriku.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar