Piektdiena: kartupeļu, tunča un fetas siera omlete
Olas ir viegli pieejams un maciņam draudzīgs produkts, kuru var izmantot, gatavojot ne tikai brokastis, bet arī pusdienas un pat vakariņas. Turklāt, olas ir veselīgs produkts, kas satur daudz proteīna, kā arī vērtīgas minerālvielas un vitamīnus. Latvijas Apvienotā putnkopības nozares asociācija, kas Latvijā un Lietuvā īsteno Eiropas Savienības finansēto izglītojošo kampaņu “Olas ir spēks!”, piedāvā vienkārši pagatavojamas olu ēdienu receptes katrai nedēļas dienai.
Piektdiena: kartupeļu, tunča un fetas siera omlete
Pēdējā darba nedēļas dienā pagatavo sātīgu omleti ar dārzeņiem, tunci un sieru. Tā dos spēku visai dienai!
Sastāvdaļas:
-
1 liels kartupelis
-
8 olas
-
200 g fetas siera
-
425 g tunča konservu
-
Lociņi
-
20 g sviesta
Salātiem:
-
200 g ķiršu tomātu
-
Baziliks
-
1 ķiploka daiviņa
-
1 ēdamkarote olīveļļas
-
Smalki sarīvēta 1 citrona miziņa
-
1 citrona izspiesta sula
Pagatavošana:
-
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200˚C.
-
Izvāra kartupeļus. Nokāš un atdzesē.
-
Bļodā samaisa olu, pusi no fetas siera, tunča konservus, sīpolu un kartupeļus, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
-
Uz vidēji lielas liesmas ugunsizturīgā traukā izkausē sviestu. Ātri un vienmērīgi ielej olu un dārzeņu maisījumu un cep 30 sekundes. Pēc tam liek cepeškrāsnī un cep 12-15 minūtes.
-
Pagatavo salātus, sagriežot visas sastāvdaļas, pievieno sāli un piparus.
-
Tomātu salātus un atlikušo fetas sieru uzliek virsū omletei un pasniedz.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri