Piedzīvojumu meklētājs, kas palīdzēja Vilam Smitam pārvarēt bailes

Pirmais tumšādainais brits, kas nonācis līdz magnētiskajam Ziemeļpolam, Dveins Fīlds ir dzīvs piemērs tam, ka ar neatlaidību un ticību sev dzīvē iespējams panākt jebko, pat ja cilvēks nāk no nelabvēlīgas ģimenes, vēsta kanāls “National Geographic”.

Ar savu darbošanos Dveins Fīlds ir mainījis sabiedrības priekšstatu par to, ko spēj paveikt tumšādains jaunietis, kas audzis nelabvēlīgos apstākļos. 

Dveins vēlas iedvesmot jauniešus sekot viņa pēdās, tādēļ nodibinājis fondu “WeTwo Foundation”. 2022. gadā viņš kopā ar jauniešiem devās pirmajā ekspedīcijā uz Antarktiku. Dveins vēlas, lai puiši un meitenes, kuri, tāpat kā viņš, nenāk no pārtikušām ģimenēm, noticētu, ka ir iespējams sasniegt savus mērķus, lai arī cik neticami tas šķistu. 

Filmējot “National Geographic” raidījumu “7 bīstamākās dienas”, Dveins Fīlds izvirzījis sev jaunus izaicinājumus – nedēļas laikā izkļūt no pasaules bīstamākajām teritorijām un nonākt atpakaļ civilizācijā.

Aizraujošā raidījuma “7 bīstamākās dienas” pirmizrāde būs skatāma jau 4. martā plkst. 22.00 kanālā “National Geographic”! Gaidot pirmizrādi, “National Geographic” piedāvā tuvāk iepazīties ar tā vadītāju Dveinu Fīldsu!

Skarbs dzīves sākums 

Dveins Fīlds piedzima Jamaikā. Viņu audzināja vecmāmiņa Loreta, taču, kad puikam bija seši gadi, viņš pārcēlās uz Lielbritāniju pie savas mātes Mārsijas. Dveins izauga Austrumlondonas apkaimes nelielā rajonā, kas vietējo starpā ir bēdīgi slavens ar augstu ielu noziedzības līmeni. 

Puikam bija tikai desmit gadi, kad viņam pirmo reizi piedraudēja ar nazi. Pusaudža gados viņš vairākkārt ticis apzagts. Par pagātnes sāpīgajiem notikumiem atgādina daudzās nažu dūrienu rētas, kas iegūtas ielu kautiņos. 

Taču drīz pēc tam, kad viņam piedraudēja ar pistoli, Dveins nolēma, ka vēlas mainīt savu dzīvi. Tolaik, 17 gadu vecumā, viņš bija jaunietis – bezpajumtnieks, kas kārtējo reizi aizgājis no mājām. Dveins stāsta, ka dzīvoja uz ielas, bet, kad ārā bija pārāk auksti, nakšņoja autobusos. Viņš neslēpj, ka ar savu māti nav runājis jau vairāk nekā 15 gadus. Savukārt tēvu viņš nebija saticis ne reizi dzīvē. 

Lai pelnītu iztiku, Dveins strādāja veikalā par pārdēvēju, bet vēlāk viņu darbā pieņēma “Barclays” bankas nodaļā par klientu konsultantu. Pēc pusotra gada ambiciozais puisis iestājās Austrumlondonas universitātē, kur studēja psiholoģiju un biznesa vadību. 

Pirmais tumšādainais brits Ziemeļpolā 

Kādā televīzijas rīta raidījumā Dveins izdzirdēja, ka BBC televīzijas raidījumu vadītājs Bens Fogls un britu olimpiskais airētājs Džeimss Kreknels meklē vēl vienu cilvēku, kurš būtu gatavs doties kopā ar viņiem ekspedīcijā uz Antarktiku. Lai gan pieteikšanās jau bija beigusies, pētnieki novērtēja viņa entuziasmu un piedāvāja atkārtot 1909. gadā Metjū Hensona un Roberta Pīrija sasniegto.  

Jāpiebilst, ka afroamerikānis Metjū Hensons gandrīz 100 gadus bija vienīgais tumšādainais cilvēks, kas nokļuvis līdz Ziemeļpolam. Dveins, savukārt, kļuva par otro tumšādaino cilvēku un pirmo britu, kas sasniedza magnētisko Ziemeļpolu.

Lai dotos ekspedīcijā, Dveinam vispirms bija jāsamaksā 23 000 mārciņu (apmēram 25 000 eiro). Tādas naudas viņam nebija, taču vēlme iekarot Ziemeļpolu bija liela, tādēļ viņš naudu paņēma no sava studiju kredīta. Ar to, diemžēl, nepietika un viņš devās apstaigāt mājas, lūdzot ziedot kādu mārciņu viņa sapnim. Jāsaka, ka viņa apņēmība vainagojās ar panākumiem, un nepieciešamā summa tika savākta.  

Pēc 22 dienām ekspedīcijas dalībnieki sasniedza Ziemeļpolu. Pēc atgriešanās Lielbritānijā Fīlds saņēma ielūgumu uz Bekingemas pilī, kur satika Elizabeti II. Vēlāk viņš stāstīja, ka karalienes klātbūtnē juties gaužām ērti un pat varējis pajokot.

Episks piedzīvojums kopā ar Holivudas zvaigzni

Ekspedīcija uz Ziemeļpolu bija tikai sākums. Fīlds turpināja meklēt piedzīvojumus dažādās pasaules malās – šķērsoja Dienvidamerikas džungļus, apceļoja Jamaiku ar laivu, kā arī bija devies pārgājienā caur tuksnesi Ēģiptes Sīnāja pussalā.  

2021.gadā viņu uzrunāja “Oskara” balvas laureāts Vils Smits, kurš tolaik filmēja “Disney+” raidījumu ciklu “Sveicināti uz Zemes” (“Welcome to Earth”). Holivudas aktieris bija dzirdējis par Fīldsa piedzīvojumiem un aicināja viņu pievienoties sev līdzi ceļojumā uz Islandi, kā arī palīdzēt pārvarēt bailes.

Fīlds uzaicinājumu pieņēma nevilcinoties, un abi kopā devās uz vulkānu zemi, lai šķērsotu upes un kalnus. Pēc Dveina vārdiem, tas bija sapņa piepildījums – pavadīt episkā ceļojumā vienu no pasaulē pazīstamākiem aktieriem!

Smits Fīldsam atzina, ka viņš līdz tam brīdim neko tādu nebija piedzīvojis un neslēpa, kā viņš jutās, taču bija apņēmības pilns nepadoties. Kad piedzīvojums bija galā, aktieris savam ceļabiedram sacīja, ka esot bijis lieliski “izkāpt” no savas komforta zonas. Savukārt Dveins jebkurā brīdī būtu gatavs atkal sakravāt mugursomu un doties Smitam līdzi jaunos piedzīvojumos.

Septiņas bīstamākās dienas

Jaunajā “National Geographic” raidījumā “7 bīstamākās dienas” Fīlds metas piedzīvojumos kopā ar savu filmēšanas komandu. Pirmajā sērijā viņš dosies uz Gabonas lietus mežiem un šķērsos Āfrikas valsts krāčainās upes, kas mudž no krokodiliem un čūskām. No vietējiem iedzīvotājiem Dveins uzzinās par pazemes alu sistēmu, kas var palīdzēt ātrāk izkļūt no džungļiem, taču arī tur viņš sastaps jaunas briesmas un izaicinājumus.

Nākamajā epizodē drosmīgais piedzīvojumu meklētājs dosies uz Omānas Sultanātu, kur šķērsos šķietami bezgalīgo tuksnesi, izmisīgi meklējot oāzi ar ūdeni. Viņam palīgā nāks vietēja beduīnu cilts.

Vēl viens pieturas punkts Fīldsa ceļā ir Centrālāzijas valsts Kirgizstāna. Ziemā gaisa temperatūra tur sasniedz mīnuss 40 grādus pēc Celsija, bet sniegputenis var turpināties nedēļām ilgi. Dveins būs spiests pārvarēt savas bailes un, spītējot ledusaukstajam vējam, šķērsot plašo ieleju, lai nokļūtu drošībā.

Skatītāji varēs sekot līdzi Dveina Fīldsa jaunajiem piedzīvojumiem raidījumā “7 bīstamākas dienas”, kura pirmizrāde būs skatāma jau 4. martā plkst. 22.00 kanālā “National Geographic”!

Attēls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar