Pavasara aukstā zupa
Pavasarī mostas viss – daba, krāsas, garšas, smaržas un cilvēka maņas. Šis ir īstais laiks, kad izbaudīt svaigas un intensīvas garšas, pie viena stiprinot organismu ar jaudīgu vitamīnu kokteili. Tā vietā, lai ķertos pie sintētiskajiem vitamīniem, daudz radošāk un jautrāk ir audzēt tos pašiem. Rimi šefpavārs Normunds Baranovskis dalās idejās un receptēs, kā no sirds izbaudīt pavasara atnākšanu savā virtuvē.
Pavasara aukstā zupa
Nepieciešams:
1 gurķis;
1 sauja sīpolloku;
1 sauja pētersīļu;
1 sauja diļļu;
2 ķiploka daiviņas;
1 tējk. sinepju;
600–800 ml kefīra;
200 ml bērzu sulas;
1 laima sula;
šķipsna sāls.
Pasniegšanai:
150 g fetas siera;
pussauja diļļu;
2 ēdamk. eļļas.
Pagatavošana
Trešdaļai gurķa izņem sēklas, liec gurķi kopā ar pārējām sastāvdaļām (izņemot sieru) blenderī un sablendē viendabīgā masā. Pasniedz ar smalki sagrieztu gurķi, sadrupinātu sieru un piepilini nedaudz eļļas.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri