Pašvaldības policija Rīgā šovasar aiztur kārtējo elektrovelosipēda vadītāju reibumā

12.augusta naktī Rīgas valstspilsētas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes policisti Ģenerāļa Radziņa krastmalā ievēroja kādu “RIDE” nomas elektrovelosipēda vadītāju, kurš strauji manevrēja pa ietvi, radot bīstamību gan sev, gan citiem satiksmes dalībniekiem. Likumsargi nekavējoties devās pie pārdrošā vadītāja un to apturēja.

Sarunas laikā bija jūtams, ka vīrietis ir stiprā alkohola reibumā, par ko liecināja alkoholam raksturīgā smaka un grīļošanās. Vienlaikus bija redzams, ka personai ir pārsista, asiņojoša brūce uz uzacs. Uz jautājumu, kādēļ viņam ir pārsista uzacs, vīrietis atbildēja, ka esot paspējis jau nokritis no braucamrīka un krišanas rezultātā pārsitis uzaci.

Uz notikuma vietu tika izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests. Pēc apskates mediķi konstatēja, ka hospitalizācija nav nepieciešama. Uzreiz pēc tam notikuma vietā ieradās Valsts policijas darbinieki, kuri pārņēma darbu adresē. Alkohola pārbaudē personai konstatēts 2,11 promiļu reibums.

Par velosipēda vai elektroskrejriteņa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, piemēro naudas sodu velosipēda vai elektroskrejriteņa vadītājam 170 eiro apmērā.

Foto: RPP

TOP Komentāri

avatar