Pasaules talka jau pēc mēneša – 18. septembrī. Piedalies!

Kustība Lielā Talka ar šodienu ieskandina mēnesi pirms World Cleanup Day (WDC) jeb Pasaules talkas norises un aicina Latvijas iedzīvotājus jau laicīgi sākt plānot talkas pasākumus. Kā ik gadu, arī šogad, kamēr visa pasaule talkos, Latvijā kopējā kustībā piedalīsies ar koku stādīšanu. Tradicionāli, paveicot Vislatvijas vides un dabas sakopšanas darbus pavasara Lielajā talkā, rudenī uzsvars tiek likts uz apzaļumošanas darbiem un Laimes koku stādīšanas akcijas norisi, šādā veidā veicinot pasaules ekosistēmas līdzsvara atjaunošanu un virzoties uz mūsu kopīgā mērķa sasniegšanu – lai Latvija kļūtu par zaļāko valsti pasaulē.

Kustības Lielā Talka vadītāja Vita Jaunzeme norāda: “Mēs jau vairākkārt esam pierādījuši, ka spējam saliedēties nozīmīgu mērķu priekšā – cīnoties par zaļāku, tīrāku un veselīgāku vidi, dabu un nākotni nākamajām paaudzēm. Pērn mūsu darbus novērtēja arī Pasaules talkas organizatori un 2020. gadā Latvija tika atzīta par valsti ar augstāko talkotāju aktivitāti Pasaules talkas ietvaros. Man ir gods un lepnums redzēt, ka kustība Lielā Talka ik gadu aug plašumā – mēs novērojam arvien lielāku jauniešu un bērnu iesaisti, pašvaldību un uzņēmēju atbalstu, sabiedrības kopējo intereses un zināšanu pieaugumu par “zaļajām” tēmām. Mēs kļūstam gudrāki! Tāpēc arī šogad, visi kopā un katrs atsevišķi – par zaļu Latviju!”

Pasaules talka Latvijā tiek rīkota ceturto reizi un Lielā Talka aicina ikvienu iesaistīties talkas aktivitātes. Visa pasaule 18. septembrī vienosies akcijā, lai mūsu visu kopīgo dzīves telpu padarītu tīrāku un zaļāku. Mēs, Latvijā, Pasaules talku šogad atzīmēsim gan ar sakopšanas darbiem ar jau iemīlēto koku sēšanas un stādīšanas akciju “Laimes koki”, lai katra tās laikā iesētā sēkla vai iestādītais koks kļūtu par mūsu kopīgu ieguldījumu Latvijas un pasaules ekosistēmas līdzsvara atjaunošanā. Ikviens var pieteikt savu koku stādīšanas vietu Lielās Talkas mājaslapā izvietotajā kartē: https://talkas.lv/laimes-koki/. Akcijas “Laimes koki” mērķis ir:

  • Veidot bērnos un jauniešos atbildības sajūtu par dabas saglabāšanu – veidot dziļāku izpratni par dabas procesiem, uzņemoties rūpes par kāda konkrēta koka izaudzēšanu;
  • Stiprināt Latvijas kā zaļas, ilgtspējīgas un vides jomā atbildīgas valsts starptautisko tēlu;
  • Veicināt aktīvāku sabiedrības iesaisti vides jautājumu risināšanā vietējā un globālā mērogā.

Vairāk par Lielo Talku: https://talkas.lv, seko līdzi jaunumiem arī Facebook un Instagram sociālajos tīklos. Vairāk par World Cleanup Day: https://www.worldcleanupday.org, kā arī sociālajos tīklos.

Tiekamies Pasaules talkā 18. septembrī!

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar