Pašā Pļavnieku sirdī svinīgi atklāts jaunais “Pļavnieku tirgus”

Ceturtdien, 1.decembrī, Rīgā, pašā Pļavnieku sirdī, tika atklāts jaunais “Pļavnieku tirgus”, kas atrodas tirdzniecības centra “Augusts” telpās, Andreja Saharova ielā 30. Tirgus telpas aizņem vairāk nekā 2000 kvadrātmetru. Šobrīd “Pļavnieku tirgū” ir sastopami 42 nomnieki un 27 amatnieki. 

Atklāšanas pasākuma ietvaros, arī sestdien, 3.decembrī, no plkst. 12:00 līdz 15:00 bērniem būs iespēja bez maksas vizināties ar zirgu un poniju. Apmeklētājus šajā laikā priecēs arī titulētais Latvijas paralimpiskās iejādes jātnieks Rihards Snikus, kurš darbosies kā dīdžejs. Visas dienas garumā, iepērkoties, būs iespēja baudīt mākslinieka Kaspara Pudnika un Suitu sievu muzikālos priekšnesumus. 

“Pļavnieku tirgū” satiekas Latvijas reģionu – Zemgales, Vidzemes, Kurzemes un Latgales garšas. Šeit Jūs atradīsiet Latvijas mazo pārtikas ražotāju, mājražotāju, zemnieku saimniecību, BIO saimniecību un amatnieku labākos un svaigākos produktus vienkopus. Iepērkoties, klienti atbalsta vietējās zemnieku saimniecības un vietējos pārtikas ražotājus. Savu pārtikas grozu varēsiet piepildīt ar visa veida pārtikas produktiem – augstas kvalitātes svaigas gaļas un gaļas izstrādājumiem, zivīm un jūras veltēm, piena produktiem, svaigiem dārzeņiem un augļiem, svaigi ceptu maizi un citiem gardumiem.

“Pļavnieku tirgus” un “Imantas tirgus” direktore Irīna Millere

“Mūsu pirmajam “Imantas tirgum” šogad 1. jūnijā apritēja trīs gadi. Tā darbība un izaugsme pandēmijas apstākļos pierādīja, ka, iepērkoties, klienti augstu novērtējuši tieši vietējos ražotājus. Mums ir svarīgi saglabāt latviešu kultūras vērtības, palīdzēt vietējiem ražotājiem realizēt savu produkciju un dot iespēju amatniekiem un mājražotājiem iziet plašākā apritē.

Mēs vēlamies motivēt zemniekus un pārstrādātājus gatavot aizvien kvalitatīvākus produktus, ar to saprotot, ka tiek apzinātas un audzētas vietējam reģionam raksturīgās augu, dzīvnieku sugas, pārstrādē izmantotas tradicionālas metodes, un visā ražošanas procesā tiek izrādīta cieņa pret vidi. Mēs augstu vērtējam Latvijas uzņēmēju darbu. Pļavnieku tirgū zemnieki produkciju uz tirgu ved paši, tāpēc zemnieki un pārstrādātāji tieši tirgū atrod viens otru, lai apmainītos, iepirktu un pārstrādātu preci un atgādinātu Jums par aizmirstām vērtībām – maizīti ceptu krāsnī, svaigu zivju lomu, kadiķu kūpinājumiem, rīta pienu māla krūkā ar omes biezpiena plācenīšiem un pīrāgiem.”

Tirdzniecības centrs “Augusts” ir viegli un ērti sasniedzams gan ar sabiedrisko transportu, gan ar automašīnu. “Pļavnieku tirgus” darba laiks – katru dienu no 8:00 līdz 20:00.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar