Par Rīgas domes priekšsēdētāju ievēlēts Dainis Turlais

Ceturtdien, 30. maijā, Rīgas domes deputāti par  jauno domes priekšsēdētāju ievēlēja Daini Turlo. Viņa kandidatūru pilsētas mēra amatam sēdes laikā oficiāli izvirzīja iepriekšējais domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Rīgas domes priekšsēdētājs Dainis Turlais: ”Esmu šeit, nevis lai spodrinātu savu karjeru, jo savā līdzšinējā dzīvē esmu sasniedzis pietiekami daudz, ar ko var lepoties. Tas, kas man rūp, ir pilsētas tēls un Rīgas iedzīvotāju labklājība. Lai mēs varētu lepoties  ar savu pilsētu un neaizmirstu, ka tā ir arī mūsu valsts galvaspilsēta.”

2009.g.Turlais Rīgas domē strādā kopš 2009. gada pašvaldības vēlēšanām. Līdz šim bijis Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs, Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētāja vietnieks, kā arī Izglītības, kultūras un sporta komitejas loceklis.

1992.g. Turlais bija Latvijas Republikas Aizsardzības spēku pirmais komandieris (1992.-1994.). Darbojoties politikā, bijis ievēlēts par deputātu LR 6., 8., un 9. Saeimas sasaukumos. Viņš ir bijis LR Iekšlietu ministrs (1996.-1997.), Iekšlietu ministrijas parlamentārais sekretārs (2004.-2007.), strādājis par Valsts prezidenta padomnieku nacionālās drošības jautājumos (1994.-1995.). Darbojies par padomnieku drošības jautājumos Ministru prezidentam (1998.-1999.) un tieslietu ministram (1999.-2000.).

D. Turlais ir ne tikai Rīgas domes deputāts, bet arī Eiropas savienības Reģionu komitejas loceklis, kā arī Latvijas pašvaldību savienības valdes loceklis. Par ilggadīgu darbu un ieguldījumu Eiropas drošībā viņš ir apbalvots ar Eiropas Drošības un Aizsardzības asamblejas Goda biedra diplomu un medaļu.

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar