Omniva ziedo vairāk nekā 15 900 EUR BKUS labiekārtošanai

Omniva Latvija un Bērnu slimnīcas fonda rīkotajā labdarības kampaņā, kuras laikā sabiedrība tika aicināta iesaistīties līdzekļu ziedošanā Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Neatliekamās medicīniskās palīdzības observācijas nodaļas (NMPON) labiekārtošanai, savākti 15 937,40 EUR. 

BKUS atbalsta vecāku klātbūtni pie bērna, taču, ņemot vērā NMPON specifiku un salīdzinoši īso uzturēšanās laiku – līdz 24 stundām, vecākiem netiek piedāvāta atsevišķa gulta, bet gan laiks blakus bērnam jāpavada, sēžot uz cietiem plastmasas krēsliem. Labdarības kampaņas mērķis bija vākt līdzekļus, lai nomainītu esošos krēslus, kas ir nolietoti un novecojuši, pret jauniem un ērtiem atpūtas krēsliem. 

Labdarības kampaņas laikā savāktie 15 937,40 EUR tiks izmantoti 17 jaunu, ergonomisku un ērtu Fero atpūtas krēslu iegādei vecākiem, kuru bērni nonāk slimnīcā.

Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa: “Slimnīcas vide ir cieši saistīta ar ārstniecības procesu, un, radot ērtus un patīkamus apstākļus slimnīcā, mēs sniedzam atbalstu gan bērnam, gan viņa vecākiem, veicinot atveseļošanos. Nokļūstot Neatliekamās medicīniskās palīdzības un observācijas nodaļā, bērni un viņu vecāki piedzīvo lielu uztraukumu, tāpēc ir svarīgi radīt vidi, kurā vecāks un bērns jūt, ka šeit par viņiem rūpējas un viņus atbalsta. Pateicoties Omniva, 2021. gadā nodaļa piedzīvos ļoti vērtīgus uzlabojumus, sarūpējot jaunus un ērtus krēslus bērnu vecākiem. Sirsnīgs paldies par šo Ziemassvētku dāvanu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcai!”

Lai vāktu BKUS NMPON labiekārtošanai nepieciešamos līdzekļus, Omniva Latvija 2020. gada decembrī ziedoja 10 centus par katru klientu, kas pēc SMS saņemšanas savu sūtījumu no pakomāta izņēma 3 stundu laikā. 

Omniva Latvija vadītāja Beāte Krauze-Čebotare: “Esam gandarīti, ka šajā laikā, kad labie darbi ir tik ļoti nozīmīgi, arī mēs varam palīdzēt tiem, kam tas ir jo īpaši nepieciešams. Esam ļoti pateicīgi ikvienam mūsu klientam, kurš iesaistījās labdarības kampaņā un savu sūtījumu no pakomāta izņēma pēc iespējas ātrāk. Tādējādi mēs visi kopā spējām atbalstīt to bērnu, kuri nonāk slimnīcā, vecākus, padarot viņu līdzāsbūšanu bērniem kaut nedaudz ērtāku.”

Arī turpmāk ikviens var ziedot līdzekļus Bērnu slimnīcas fondam. Plašāka informācija par ziedošanas iespējām atrodama bsf.lv/lv/ziedot/ka-ziedot.

Foto: publicitātes foto (Elīza Ella Dumpe)

TOP Komentāri

avatar