Ogu gatavošana uz uguns

Meža ogas ir ļoti aromātiskas un tās ir vienreizējs papildinājums salātiem, grilētai gaļai un sieram, kā arī perfekti garšos saldajā ēdienā,” teic šefpavārs Normunds Baranovskis. Lai pagatavotu ogu mērci, ko baudīt kopā ar grilētu gaļu, kupātiem vai šašliku, pavārs iesaka no folija uztaisīt nelielu trauciņu, iebērt tajā meža ogas, piemēram, mellenes vai brūklenes, var pievienot kadiķa ogu vai rozmarīna zariņu, nedaudz medu vai brūno cukuru un laima sulu. Šādā veidā gatavotas ogas var pasniegt arī kā saldēdienu – tad ogām var pievienot arī kanēli un baudīt, piemēram, ar saldējumu vai ar uz grila sagrauzdētu kraukšķīgu maizi. Lai piešķirtu uz uguns gatavotajai maltītei “meža” garšu, grilā vai ugunskurā var iemest arī kadiķa zariņu – tā aromātiskais dūms būs jūtams arī maltītē. “Ar meža ogām iesaku papildināt arī salātus, ko plānots pasniegt kā piedevu uz uguns gatavotam ēdienam. Piemēram, sauja meža aveņu labi iederēsies salātos, kuru pamatu veido lapu salāti, tomāti, gurķis un vītināta gaļa,” norāda pavārs. Salātos labi iederēsies arī brūklenes, dzērvenes un pat meža zemenes. 

Lāceņu mērce ar kamambēru

Nepieciešams:

2 saujas lāceņu;

divi rozmarīna kātiņi;

viena laima sula;

pus ēdamkarote medus;

kamambēra siers;

timiāns;

Pagatavošana:

Notīra lācenes un liek čuguna pannā. Tām pievieno rozmarīnu, laima sulu un medu. Tās karsē, līdz ogas nedaudz pajukušas un izveidojusies krēmīga konsistence. Kamambēru sadala četros gabaliņos, liek uz folija, uz grila. Katram gabaliņam uzliek nedaudz medu un timiānu. Kad siers pakusis, to noņem no grila un virsū liek lāceņu mērci.

TOP Komentāri

avatar