Notiks Baltijas valstu folkloras forums “Baltica-Web 2021”

Laikā no 20. līdz 22. septembrim tiešsaistē norisināsies folkloras forums “Baltica-Web 2021”, kas veltīts rudens saulgriežiem un Baltu vienības dienai. Foruma programma plānota plaša un visaptveroša – lekcijas, pieredzes stāsti, diskusijas un koncerti. Tiešraide tiks nodrošināta latviešu, lietuviešu un igauņu valodā, forumu skatīties aicināts ikviens interesents.

Starptautiskais folkloras festivāls “Baltica” katru gadu norisinās kādā no trīs Baltijas valstīm. Pagājušajā gadā festivālam bija jānotiek Lietuvā, bet pandēmijas dēļ festivāls tika atcelts. 2021. gadā “Baltica” ieguvusi jaunu ietvaru un norisināsies tiešsaistē. Trīs dienu garumā būs iespēja dzirdēt pētnieku, profesoru, interesentu, kolektīvu vadītāju un citu praktiķu lekcijas, kā arī redzēt Baltijas valstu folkloras kopu koncertu un izdejot Lietuvas, Latvijas un Igaunijas dančus. Foruma programmu iespējams skatīt ŠEIT.

Latvijas dalībnieku lekcijas un priekšnesumi tiks translēti no Viļāniem. Forumam sekot līdzi būs iespējams, skatoties tiešraides Lietuvas Nacionālā kultūras centra YouTube kanālā un starptautiskā folkloras festivāla “Baltica” Facebook lapā. Forumu organizē un tiešraides nodrošina Lietuvas Nacionālais kultūras centrs.

Starptautiskais folkloras festivāls “Baltica” ir plašākie un pasaulē pazīstamākie tradicionālās kultūras svētki Baltijas valstīs. Festivāls notiek saskaņā ar CIOFF (Starptautisko folkloras festivālu un tradicionālās mākslas organizāciju padomes) noteikumiem un kalendāru. CIOFF ir UNESCO dalīborganizācija.

2022. gada vasarā Starptautiskais folkloras festivāls “Baltica” norisināsies Latvijā.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar