Minestrone zupiņa
Dārzeņu ēdieni ziemā ir lielisks veids, kā palutināt sevi ar pilnvērtīgu, veselīgu un vērtīgu maltīti, tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina savā ziemas ēdienkartē izmēģināt kaut ko jaunu.
Minestrone zupiņa
(~6 personām, gatavošanas laiks 45 min)
Sastāvdaļas
1 ēdamk. olīveļļas
1 smalki sakapāts sīpols
1 smalki sagriezts selerijas kāts
2 kubiņos sagriezti vidēja izmēra burkāni
2 kubiņos sagriezti kartupeļi
3 ķiploka daiviņas
1 l buljona
400 g konservētu tomātu
2 ēdamk. tomātu pastas
timiāna zariņi
sāls, melnie pipari
100 g spinātu lapu
50 g makaronu
400 g konservētu turku zirņu
Pagatavošana
- Aptuveni 5 minūtes olīveļļā apcep sīpolus, ķiplokus, selerijas, kartupeļus un burkānus.
- Pievieno timiānu un tomātu pastu, apcep vēl dažas minūtes.
- Pievieno konservētus tomātus, buljonu un visu uzvāri.
- Gatavo līdz kartupeļi ir mīksti (aptuveni 10 min).
- Turku zirņiem nolej šķidrumu, noskalo un pievieno tos zupai. Pievieno arī makaronus, sāli un piparus pēc garšas.
- Visu apmaisi un vāri, līdz makaroni ir gatavi.
Foto: Viktorija Kožemjakina
TOP Komentāri