Mārtiņš Spuris gatavo plānburgeru
Kas daudz dara, var daudz izdarīt! To zina katrs multimākslinieks – arī TV un radio personība Mārtiņš Spuris, kurš viesojas raidījuma “Vakariņas pa lēto” kārtējā epizodē, lai pagatavotu vienkāršu, gardu un arī maciņam draudzīgu smash burgeru jeb plānburgeru. Rimi Gardēžu virtuves šefpavārs Normunds Baranovskis recepti izvēlējies, iedvesmojoties no Mārtiņa dzimšanas dienas ceļojuma – viņš savu jubileju pavasarī nosvinēja, viens pats apceļojot ASV. Mārtiņš raidījumā dalās gan ar Amerikā piedzīvoto, gan atklāj savu ikdienas ritmu, kas ļauj dzīvot divas dienas vienā!
Smash burgers jeb plānburgers
4 personām
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
Izmaksas kopā: 10,79 eiro
Izmaksas par vienu porciju: 2,70 eiro
Sastāvdaļas
4 burgera maizītes;
400 g liellopa maltās gaļas;
8 kausētā siera šķēles Rimi;
1 sarkanais sīpols;
2 tomāti;
⅓ ledus salātu galvas Rimi;
4 marinēti gurķi Rimi Smart;
eļļa cepšanai.
Mērcei:
100 g kečupa Rimi;
200 g majonēzes;
2 marinēti gurķi Rimi Smart.
Pagatavošana
Malto gaļu sadali astoņās vienādās daļās un savel nelielas bumbiņas.
Uzsildi pannu un nedaudz apgrauzdē maizītes.
Sagatavo cepampapīra gabalus pannas virsmas izmērā. Uz karstas pannas uzlej nedaudz eļļas, pārklāj ar gabalu cepampapīra, virsū liec gaļas bumbiņu un pārklāj to ar vēl vienu gabalu cepampapīra. Tad ar presi bumbiņu kārtīgi saplacini. Noņem papīru, apgriez gaļu uz otru pusi un apcep. Pa virsu liec siera šķēli un ļauj tai nedaudz pakust. Procesu atkārto ar katru gaļas bumbiņu.
Pagatavo mērci: majonēzei pievieno kečupu un sakapātus marinētus gurķus, pielej nedaudz gurķu marinādes un visu samaisi.
Sagatavo pārējās burgera sastāvdaļas: tomātus, marinētus gurķus un sīpolu sagriez plānās šķēlēs, salātlapas – strēmelēs. Saliec burgeru: uz maizītes liec mērci, tad salātlapas, divus gaļas plācenīšus, gurķi, tomātu, sīpolu, mērci un otru maizes pusīti.
Foto: publicitātes

TOP Komentāri