Maksims Busels gatavo kuskusu ar vistu un dārzeņiem

Pavasarī viss ir vieglāk – dienas kļūst garākas, gaismas ir vairāk, pat gaiss šķiet vieglāks. Laiks arī vieglam ēdienam! Aktieris Maksims Busels Rimi šefpavāra Normunda Baranovska vadībā gatavo kuskusu ar vistu un dārzeņiem un cienā ukraiņu TV raidījumu vadītāju un žurnālistu Volodimiru Birjukovu.

Kuskuss ar vistu un dārzeņiem

4 cilvēkiem

Gatavošanas laiks: 30 minūtes

Izmaksas kopā: 9,81 eiro

Cena par porciju: 2,45 eiro

Nepieciešams:

400 g kuskusa Rimi Planet;

1 buljona kubiņš Rimi

500 g cāļu šķiņķīšu Rimi

1 burkāns; 

1 sarkanā paprika; 

390 g tomātu pastas Rimi

1 vidējs baklažāns; 

10 g svaigu pētersīļu; 

sāls un pipari pēc garšas. 

Pagatavošana

Uzvāri ūdeni un izšķīdini tajā buljona kubiņu. Lieto šo buljonu, lai pagatavotu kuskusu: ber kuskusu lielā bļodā un pārlej ar karstu buljonu. 

Cāļu šķiņķīšus vienmērīgi kārto gaisa friterī, pārkaisi ar sāli un pipariem. Iestati nepieciešamo temperatūru un laiku saskaņā ar ierīces instrukcijām, lai šķiņķīši kļūst kraukšķīgi un zeltaini brūni. 

Nomizo un sagriez burkānu un sarkano papriku nelielos kubiņos. Baklažānu sagriez vidēja lieluma kubiņos. Lielā pannā uz vidējas uguns apcep sagrieztos dārzeņus. Dārzeņiem pievieno stilbiņus un tomātu pastu, nedaudz visu kopā pasutini. 

Liec gatavo kuskusu traukā vai dziļākā šķīvī kā pamatu. Virsū kārto gatavos cāļu šķiņķīšus un sautētos dārzeņus. Pārkaisi ar svaigiem pētersīļiem.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar