MADARA izdevusi debijas albumu un aicina uz tā atklāšanas koncertu

Dziedātāja un čelliste MADARA jeb Madara Fogelmane laidusi klajā savu debijas albumu “Vienā apziņā” un aicina uz tā atklāšanas koncertu, kas notiks 18. jūlijā VEF kvartālā.

Lai arī debijas albums izdots tikai tagad, MADARA nav jaunpienācēja uz Latvijas mūzikas skatuves. “Vienā apziņā” apkopotas jau desmit gadu laikā tapušās viņas dziesmas. Vecākā ir “Drumstalu sētnieks”, kas tapa 2014. gadā Briselē. Albuma dziesmās rodami stāsti par dažādiem dziedātājas un čellistes dzīves periodiem, ieskaitot studijas ārzemēs un atgriešanos Latvijā. 

“Šajās dziesmās spoguļojas daudzas sajūtas,” saka MADARA. “Tajās ir miers, mīlestība, ceļš pie sevis, saldsērīga nostalģija par pasaules lietu kārtību, mīlestības saucieni dabai, kā arī kāds humora stars.”

Dziesmas desmit gadu laikā palīdzējuši aranžēt vairāki dzīves ceļā sastaptie cilvēki –  agrākais studiju biedrs un čellists Valters Pūce, čelliste Erna Daugaviete un ierakstu un mūzikas producents Jānis Narbuts. Vecākās dziesmas debijas albumā iekļautas jau atjaunotās versijās. 

Desmit dziesmu apkopojuma “Vienā apziņā” studijas ieraksta process nesteidzīgā un rūpīgā manierē norisinājās gadu un tajā bez Madaras piedalījās arī Erna Daugaviete, Undīne Berga, Juris Lipsnis, Jānis Narbuts, Mārcis Briška, Toms Kagainis, Sigvards Dižais un Mārtiņš Sliede. 

Publiskā koncertā jaunais albums tiks prezentēts 18. jūlijā VEF kvartāla 2. stāva vasarnīcas telpās. Kopā ar Madaru uzstāsies čelliste Erna Daugaviete, kontrabasiste Undīne Berga, basists Jānis Narbuts un bundzinieks Mārcis Briška.

“Koncerta noskaņa būs gan romatiska, ēteriska un filozofiska, gan jaudīga, spēcīga un roķīga,” jaunās koncertprogrammas emocionālo un stilistisko daudzveidību iezīmē MADARA. “Tās būs daudzas šķautnes, krāsainas dziesmas, kas ir tik atšķirīgas, bet tajā pašā laikā vienojošas. Un visam pa vidu – mans mīļākais instruments čells. To centīšos parādīt visā košumā, izspēlējot gan pavadošās partijas un rotaļīgus akcentus, gan kliedzošus solo!” Nav šaubu, ka komplektā ar Madaras maigo, ēterisko un varbūt pat dziedējošo vokālu, klausītājus gaida aizraujošs muzikālais piedzīvojums. 

Kopā ar čellisti Ernu Daugavieti un kontrabasisti Undīni Bergu MADARA sāka muzicēt 2020. gadā. Sadarbībā ar producentu Valteru Pūci nāca klajā singli “Es esmu viss” un “Mežos sauc”, bet divus jaunākos singlus “Būs miers” un “Māras zeme” Madara Fogelmane producēja jau pati, sadarbojoties ar studijas “White Wide Production” producentu Jāni Narbutu. Šie singli bija arī priekšvēstneši nupat klajā nākušajam debijas albumam “Vienā apziņā”, kas jau noklausāms lielākajās mūzikas straumēšanas platformās. Un būs dzirdams 18. jūlijā dzīvā izpildījumā VEF kvartālā.

Prezentācijas koncerta apmeklētāji varēs iegādāties arī jaunā albuma suvenīrus –  t-kreklus, auduma somas un pašu albumu USB formātā. Pasākuma sākums pulksten 19.00, MADARA uzstāsies pulksten 20.00. Biļetes var iegādāties madaramusic.lv.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar