Madara Biedriņa vāra vienas frikadeles zupu

Kā jau visi aizrautīgi pavāri, arī pavārmākslas entuziaste Madara Biedriņa zina, ka virtuvē nekas nav akmenī cirsts! Ēst gatavošana ir māksla un virtuve ir vieta improvizācijai. Kurš teicis, ka ir tikai viens pareizais veids, kā pagatavot, piemēram, frikadeļu zupu? Kurš gan ņemsies apgalvot, ka tajā jāpeld bagātīgai frikadeļu ražai, ja gardu rezultātu var panākt ar vienu pašu frikadeli? Madara dodas pie Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska un par prieku savai draudzenei Līvai izmēģina īpašu recepti – vienas frikadeles zupu.

Vienas frikadeles zupa

4 cilvēkiem

Gatavošanas laiks: 30 min

Izmaksas kopā: 5,92 eiro

Cena par porciju: 1,48 eiro

Nepieciešams:

500 g jauktā maltā gala Rimi

100 g saldētu zaļo zirnīšu Rimi;

3 seleriju kāti Rimi;

3 vidēja izmēra kartupeļi;

10 g diļļu;

1 burkāns

1 vidējs sīpols;

1 ķiploka daiviņa;

10 g kartupeļu garšvielas Rimi Smart;

sāls un pipari pēc garšas. 

Pagatavošana

Nomizo un sagriez sīpolu, ķiploku, kartupeļus, seleriju kātus un burkānu nelielos gabaliņos.

Lielā bļodā liec malto gaļu. Pievieno kartupeļu garšvielas. Samaisi visu kopā un izveido 4 lielas frikadeles. Ja nepieciešams, pievieno nedaudz ūdens, lai masa būtu elastīgāka.

Uzkarsē katlā nelielu daudzumu eļļas un apcep sīpolu un ķiploku, līdz tie kļūst caurspīdīgi un sāk smaržot. Pievieno kartupeļus, seleriju un burkānu. Samaisi un pielej katlā apmēram 1,5 litrus ūdens. 

Kad ūdens sāk vārīties, uzmanīgi liec zupā sagatavotās frikadeles. Nogriez dillēm kātus, sasien buntītē un liec klāt zupā. Samazini uguni un vāri apmēram 7–10 minūtes, līdz frikadeles ir gatavas un dārzeņi ir mīksti.

Kad frikadeles ir gandrīz gatavas, pievieno zupai saldētus zaļos zirnīšus un smalki sagrieztas dilles. Vāri vēl 5–7 minūtes, līdz zirnīši ir mīksti. Pievieno vēl sāli un piparus pēc garšas, ja nepieciešams.

Izņem no zupas diļļu buntīti un pasniedz zupu ar lielajām frikadelēm, dekorējot ar dillēm, ja vēlies.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar