Lieldienu recepte Žaklīnas Cinovskas gaumē
ŽAKLĪNAS CINOVSKAS LIELDIENU „CĀLĪŠU” UN „ZAĶĪŠU” UZKODAS
Pagatavošanas laiks:10 minūtes
Porcija: 5 cilvēkiem
Nepieciešams:
Lieldienu olu „cālīšiem” un „zaķīšiem”
- Cieti vārītas olas – 10 gab.
- Krievu sinepes – 50 g
- Skābs krējums – 100 g
- Smilšu mīklas groziņi – 1 iepakojums
Dekoram
- Sarkanā paprika – 1 gab.
- Svaigs gurķis – 1 gab.
- Burkāns – 1 gab.
- Selerijas lapas – 1 saujiņa
- Dilles – pāris zariņi
Pagatavošana:
- Horizontāli pārgriez cieti novārītas, nomizotas olas, atdali dzeltenumus
- Olu dzeltenumus ar dakšiņu samīci, sajauc kopā ar sinepēm un skābo krējumu
- Olu dzeltenumu masu liec olu baltumos, veidojot apaļu formu
- Pildītajai olai liec virsū „cepurīti” – olas pusīti, kurai izņemts dzeltenums
- No dārzeņiem izgriez dekorācijas – cālīšu actiņas, knābīšus un dekorē pildītās olas
- No pāri palikušās olu dzeltenumu masas veido „Lieldienu zaķīšus” – smilšu mīklas groziņus pildi ar olu dzeltenumu masu
- No burkāna izgriez zaķu ausis, no citiem dārzeņiem – acis un citas detaļas – dekorē „zaķīšus”
LIELDIENU „MĀJIŅAS”
Pagatavošanas laiks: 10 minūtes
Porcija: 7 cilvēkiem
Nepieciešams:
Uzkodu maizītēm
- Sviests – 50 g
- Tostermaize – 5 šķēles
- Rupjmaize – 2 šķēles
- Krievijas vai Holandes siers – 200 g
- Metāla piparkūku formiņa
Dekoram
- Sarkanā paprika – 1 gab.
- Svaigs gurķis – 1 gab.
- Selerijas lapas – 1 saujiņa
- Dilles – pāris zariņi
Pagatavošana
- Veido Lieldienu „mājiņas” – ar piparkūku formiņu no maizes izspiež aplīšus un katru maizes aplīti apzied ar sviestu
- Uz maizes kārto – gurķa šķēli, rupjmaizes kubiciņu. Uz rupjmaizes liec siera trijstūra šķēli, kas veidos rupjmaizes mājiņas jumtu
- Sagriez sarkano papriku nelielos kvadrātos, piestiprini vienu no kvadrātiņiem pie rupjmaizes „mājiņas” – tās būs durvis
- Nolauz vienu dilles zariņu un iespraud maizītē blakus „mājiņai”
- „Mājiņu” uzkodas pasniedz ar pildītajām olām – „cālīšiem”, „zaķīšiem” un Lieldienu groziņiem
Aikāgaršo padoms!
Sinepes var aizstāt ar mārrutkiem, savukārt dekorējot uzkodas ļauj vaļu fantāzijai – pagatavo „cālīšiem” un „zaķīšiem” tomātu cepures vai pārvērt pildīto oliņu par Lieldienu peli.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri