Lieldienu recepte Žaklīnas Cinovskas gaumē

ŽAKLĪNAS CINOVSKAS LIELDIENU „CĀLĪŠU”  UN „ZAĶĪŠU” UZKODAS

Pagatavošanas laiks:10 minūtes

Porcija: 5 cilvēkiem

Nepieciešams:

Lieldienu olu „cālīšiem” un „zaķīšiem”

  • Cieti vārītas olas – 10 gab.
  • Krievu sinepes – 50 g
  • Skābs krējums – 100 g
  • Smilšu mīklas groziņi – 1 iepakojums

Dekoram

  • Sarkanā paprika  – 1 gab.
  • Svaigs gurķis  – 1 gab.
  • Burkāns – 1 gab.
  • Selerijas lapas – 1 saujiņa
  • Dilles – pāris zariņi

Pagatavošana:

  1. Horizontāli pārgriez cieti novārītas, nomizotas olas, atdali dzeltenumus
  2. Olu dzeltenumus ar dakšiņu samīci, sajauc kopā ar sinepēm un skābo krējumu
  3. Olu dzeltenumu masu liec olu baltumos, veidojot apaļu formu
  4. Pildītajai olai liec virsū „cepurīti” – olas pusīti, kurai izņemts dzeltenums
  5. No dārzeņiem izgriez dekorācijas – cālīšu actiņas, knābīšus un dekorē pildītās olas
  6. No pāri palikušās olu dzeltenumu masas veido „Lieldienu zaķīšus” – smilšu mīklas groziņus pildi ar olu dzeltenumu masu
  7. No burkāna izgriez zaķu ausis, no citiem dārzeņiem – acis un citas detaļas – dekorē „zaķīšus”

 

LIELDIENU „MĀJIŅAS”

Pagatavošanas laiks: 10 minūtes

Porcija: 7 cilvēkiem

Nepieciešams:

Uzkodu maizītēm

  • Sviests – 50 g
  • Tostermaize – 5 šķēles
  • Rupjmaize – 2 šķēles
  • Krievijas vai Holandes siers – 200 g
  • Metāla piparkūku formiņa

Dekoram

  • Sarkanā paprika  – 1 gab.
  • Svaigs gurķis  – 1 gab.
  • Selerijas lapas – 1 saujiņa
  • Dilles – pāris zariņi

Pagatavošana

  1. Veido Lieldienu „mājiņas” – ar piparkūku formiņu no maizes izspiež aplīšus un katru maizes aplīti apzied ar sviestu
  2. Uz maizes kārto – gurķa šķēli, rupjmaizes kubiciņu. Uz rupjmaizes liec siera trijstūra šķēli, kas veidos rupjmaizes mājiņas jumtu
  3. Sagriez sarkano papriku nelielos kvadrātos, piestiprini vienu no kvadrātiņiem pie rupjmaizes „mājiņas” – tās būs durvis
  4. Nolauz vienu dilles zariņu un iespraud maizītē blakus „mājiņai”
  5. „Mājiņu” uzkodas pasniedz ar pildītajām olām – „cālīšiem”, „zaķīšiem” un Lieldienu groziņiem

Aikāgaršo padoms!

Sinepes var aizstāt ar mārrutkiem, savukārt dekorējot uzkodas ļauj vaļu fantāzijai – pagatavo „cālīšiem” un „zaķīšiem” tomātu cepures vai pārvērt pildīto oliņu par Lieldienu peli.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar