“Lielais dzintars” ver durvis izstādēm un ekskursijām

No 19. maija Liepājas koncertzāle “Lielais dzintars” atkal ver durvis izstāžu un ekskursiju apmeklētājiem, kā arī nodrošina informācijas centra darbību. Tāpat, ievērojot Latvijas Kultūras ministrijas izstrādāto sanitāro protokolu un Ministru kabineta noteiktos ierobežojumus attiecībā uz publisko pasākumu norisi, koncertus klātienē turpmāk varēs apmeklēt līdz 25 dalībniekiem. 

Atsākot darbību, koncertzālei noteikts jauns, saīsināts darba laiks. No otrdienas līdz piektdienai “Lielais dzintars” strādās laikā no plkst. 12.00 līdz 17.00, pusdienu pārtraukums – no plkst. 14.00 līdz 14.30. Savukārt sestdienās un svētdienās koncertzāle būs atvērta no plkst. 10.00 līdz 15.00. Pirmdienās koncertzāle būs slēgta. 

Koncertzāles darba laikā skatāmas divas bezmaksas mākslas izstādes. Mākslas telpā “Civita Nova” līdz pat 28. jūnijam apskatāma laikmetīgās mākslas izstāde “Nebeidzamā pagātne un nākotne”, kuras centrā ir trīs mākslinieku – Daces Dēliņas-Lipskas (Liepāja, Latvija), Vladimira Migačeva (Krasnodara, Krievija) un Iljas Gaponova (Sanktpēterburga, Krievija) – darbi. Izstādē redzamās gleznas un instalācijas, divdimensiju un trīsdimensiju darbi ir mākslinieku mēģinājums atainot laiku caur telpu, apstāties un definēt šī brīža tagadni. Savukārt koncertzāles otrā stāva galerijā skatāma Liepājas Simfoniskā orķestra ilggadējā fotogrāfa Jāņa Vecbrāļa foto izstāde “Pirmā …”, kas veltīta pagājušā gada novembrī pirmatskaņotajai Riharda Dubras operai “Suitu sāga”.

23. un 24. maijā, kā arī 30. un 31. maijā plkst. 11.00 apmeklētājiem atkal pieejamas ekskursijas zinoša gida pavadībā. Lai ievērotu visus drošības noteikumus, ekskursijas dalībnieku skaits ir samazināts līdz 10 personām. Koncertzāle aicina interesentus ekskursiju biļetes iegādāties laikus, lai efektīvāk iespējams organizēt apmeklētāju plūsmu. Sākot ar jūniju ekskursijas notiks katru svētdienu – plkst. 11.00 latviešu valodā, bet plkst. 13.00 – angļu valodā. Interesentiem iespējams pieteikt arī individuālas ekskursijas (no 1 līdz 10 dalībniekiem) jebkurā dienā koncertzāles noteiktā darba laika ietvaros. Individuālās ekskursijas pieejamas latviešu, angļu un krievu valodā. To cena – 20 eiro no grupas. 

Kā ziņots iepriekš, 26. maijā “Lielajā dzintarā” notiks arī Imanta Kalniņa dzimšanas dienas koncerts, kuru varēs vērot tiešraidē visā Latvijā un pasaulē. Ievērojot visus drošības noteikumus, klātienē koncertu baudīs pirmie 20 klausītāji. Sekojot valstī noteiktajiem ierobežojumiem, līdzīga formāta koncertdarbība plānota arī turpmākajā vasarā. 

Liepājas koncertzālē darbību turpina arī kafejnīca “Čello”. Kafejnīca atvērta darba dienās no plkst. 12.00 līdz 15.00.

Apmeklētāji koncertzālē tiek gaidīti, ja tiem nav saslimšanas simptomu, kā arī visi tiek aicināti ievērot norādes par maksimāli pieļaujamo cilvēku skaitu telpās un atsaukties darbinieku aicinājumiem. Tāpat ir jāievēro 2 metru distance no citiem apmeklētājiem, izņemot vienā mājsaimniecībā dzīvojošos. Saskaņā ar sanitārajiem noteikumiem koncertzāles publiskajā zonā vienlaicīgi var uzturēties 25 cilvēki. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar