Leģendārā rokgrupa Scorpions uzstāsies Lietuvā

Nākamā gada 19. jūnijā Kauņas “Žalgiris” arēnā Lietuvā, ar ekskluzīvu koncertu, pasaules tūres “Rock Believer” ietvaros uzstāsies hita “Wind of Changes” izpildītāji, leģendārā rokgrupa no Vācijas –  Scorpions. Scorpions Baltijas valstīs ir viesojušies vairākkārt un Lietuvā atgriezīsies pēc 7 gadu pārtraukuma. Arī iepriekšējā rokgrupas uzstāšanās notika “Žalgiris” arēnā un jau tajā 2016. gadā viņi pulcēja plašu fanu pulku gan no Lietuvas, gan Latvijas. 

Jaunajā koncertturnejā Scorpions prezentēs šī gada albumu Rock Believer. Šis ir grupas 19. studijas albums. “Rock Believer” šogad ir viens no pārdotākajiem albumiem Vācijā, Francijā, Beļģijā, Somijā, Polijā, Polijā, Šveicē un citās valstīs, kā arī ierindojies 2. vietā ASV un Apvienotās Karalistes rokmūzikas albumu topos. Tas ir grupas pirmais studijas darbs kopš 2015. gadā izdotā “Return to Forever”, pārtraucot garāko pārtraukumu starp albumiem grupas pastāvēšanas vēsturē.

 Scorpions ar vērienu uzsāka Rock Believer pasaules turneju Lasvegasā (ASV), kur grupa nospēlēja 9 koncertus pēc kārtas. Grupa, kas jau vairākus gadus priecē klausītājus ar saviem kulta skaņdarbiem, pārsteidza fanus arī ar jaunu versiju leģendārajam hitam “Wind of Change”, kas tika izpildīts Ukrainas atbalstam.

Lasvegasā grupas Scorpions dziedātājs Klauss Meine dziedāja “Now listen to my heart, it says Ukraine” pirmās rindiņas “Follow the Moskva down to Gorky Park” vietā. Dziesmas laikā skatuve izgaismojās Ukrainas karoga krāsās. Atbalstu Ukrainai “Scorpions” pauda arī citos šā gada turnejas koncertos.

“Pārmaiņu vējš” ir kļuvis par pārmaiņu vēstnesi visai pasaulei un vienu no Berlīnes mūra krišanas simboliem. Līdz pat šai dienai tā joprojām ir viena no slavenākajām un ietekmīgākajām dziesmām roka vēsturē, un tai pieder rekords kā visveiksmīgākajam vācu mākslinieka izdotajam singlam.

“The Rock Believer World Tour” sākās Lasvegasā, un šogad tā ietvēra arī koncertu Ņujorkas leģendārajā Madison Square Garden arēnā, kā arī 30 koncertus Ziemeļamerikā. Nākamajā gadā “Scorpions” turneja pārceļas uz Eiropu, un tās ietvaros notiks koncerti Vācijā, Francijā, Šveicē, Dānijā un citās valstīs.

“Scorpions” koncerts Lietuvā, “Žalgiris” arēnā, notiks 2023. gada 19. jūnijā. Biļetes uz šo koncertu pārdošanā nonāca otrdien, un tās jau ir pārspējušas iepriekšējā koncerta pārdošanas apjomu. Biļetes pieejamas scorpions.buymusic.lt un bilesuserviss.lv.

Vācu grupa Scorpions tiek uzskatīta par vienu no slavenākajām un ietekmīgākajām rokgrupām pasaulē. Viņi ir pārdevuši vairāk nekā 120 miljonus ierakstu un nospēlējuši vairāk nekā 5000 koncertu visā pasaulē. The Scorpions ir iemūžināti Holivudas Roka slavas alejā ar tādiem hitiem kā “Wind of Change”, “Rock You Like a Hurricane”, “Still Loving You”, “Send Me an Angel”, “Big City Nights” un daudzām citām nemirstīgām dziesmām, kuras klausās miljoniem cilvēku visā pasaulē.

Foto – Marc Theis, Frank C. Dunnhaupt.

TOP Komentāri

avatar