Latvijas valstspilsētas ir gatavas uzņemt līdz 6 tūkstošiem Ukrainas bēgļu

Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) biedru pilsētas ir veikušas apzināšanu par iespējām savu pašvaldību teritorijās izmitināt Ukrainas bēgļus. Līdz šim ir apzinātas bēgļu izmitināšanas iespējas 5987 gultasvietu apjomā.

Latvijas valstspilsētas ir identificējušas bēgļu izmitināšanas iespējas pašvaldību pārziņā esošajos sporta un atpūtas kompleksos, izglītības iestāžu kopmītnēs, veselības un sociālās aprūpes centros, pašvaldību sociālajos dzīvokļos u.t.t. Tāpat ir apzinātas arī pašvaldību teritorijā esošo viesnīcu un viesu namu iespējas uzņemt Ukrainas bēgļus, kā arī apzinātas individuālās mājsaimniecības, kas ir gatavas sniegt atbalstu. Pašvaldību apkopotā informācija ir nodota atbildīgajām valsts pārvaldes institūcijām, lai atbalsta sniegšana noritētu koordinēti un centralizēti.

LLPA apkopotā informācija par bēgļu izmitināšanas iespējām Latvijas valstspilsētās liecina, ka papildus gultasvietām pilsētas ir gatavas sniegt arī cita veida atbalstu, piemēram, krīzes istabas sievietēm ar bērniem, tulku pakalpojumi, ēdinātāja pakalpojumi u.c.

Foto: canva.com

TOP Komentāri

avatar