Latvijas Stādu dienas Jelgavā pulcēs vairāk nekā 200 dalībnieku

Jau 11. reizi Jelgava, maija otrās nedēļas nogalē, kļūs par Latvijā plašāko stādu audzētāju un dārzkopju  pulcēšanās vietu. Tradicionālās Latvijas Stādu dienas 11. un 12. maijā Jelgavas pils parkā apvienos vairāk nekā 200 dalībnieku, sniedzot iespēju vienuviet sastapt stādu audzētājus, dažādu sēklu, darbarīku un citu dārza preču tirgotājus, kā arī iegādāties preces dārza labiekārtošanai un saņemt profesionāļu individuālās konsultācijas. Šī ir labākā vieta, kur sagādāt dāvanu Mātes dienā!

Stādu dienu piedāvājumā varēs atrast dažādus augļu koku un ogulāju stādus, dekoratīvos kokus un krūmus, skujeņus, vasaras puķes, ziemcietes, garšaugus un ārstniecības augus, kā arī graudzāles un dažādas sēklas. Augsnes uzlabošanai un bagātināšanai plašā piedāvājumā būs gan kūdras substrāti, minerālu un mikrobioloģiskie mēslojumi, gan augsnes maisījumi un līdzekļi kaitēkļu, sūnas un aļģu apkarošanai. Dārza apsaimniekošanas un labiekārtošanas darbu veikšanai varēs piemeklēt sev ērtākos dārza apavus, darba cimdus un darbarīkus, kā arī dārza dekorus un arhitektūras izstrādājumus, dažādus pinumus, siltumnīcas un citas noderīgas lietas. Tāpat būs iespēja iegādāties amatniecības izstrādājumus, bet pārtikas tirdzniecības sektorā baudīt dažādos veidos pārstrādātus, dārzā izaudzētus un Latvijā ražotus gardumus. Interesants produkts, ko šogad varēs iegādāties Stādu dienās, ir dabīgas ziepes speciāli dārzkopjiem.

Tā kā Stādu dienas ir pasākums visai ģimenei, apmeklētājus priecēs jelgavnieku sarūpēta kultūras programma un atrakcijas bērniem.

Jelgavas pils parks sestdien, 11. maijā, Stādu dienu apmeklētājiem būs pieejams no pulksten 9 līdz 17, bet svētdien, 12. maijā, – no pulksten 9 līdz 15. Tradicionāli Stādu dienu apmeklētāji savas automašīnas aicināti novietot speciāli izveidotā stāvlaukumā Lielupes labajā krastā pretī Jelgavas pilij – apmeklētājiem, kas iegādāsies lielos augus, pārdevējs izsniegs caurlaidi, kas ļaus ar auto piekļūt tuvāk pilij. Pirkumu līdz automašīnai varēs ērti nogādāt ar “Ķerru dienesta” palīdzību.

Stādu dienu laikā aicinām apmeklēt Sv. Trīsvienības baznīcas torni un Rundāles pils muzeja ekspozīciju Jelgavas pilī – “Kurzemes hercogu kapenes”. Izstāžu telpās līdzās kapenēm izstādīti restaurētie tērpi un vēsturiskas ziņas par tur guldītajām personām. Savukārt Pilssalas ziemeļdaļā, Lielupes palienes pļavās, „saimnieko” vairāk nekā 70 savvaļas zirgi. Te atrodas 19,2 metrus augsts koka skatu tornis savvaļas zirgu, putnu, divu upju un pilsētas panorāmas vērošanai, tāpat arī iespēja kāpt uz viena no daudzajiem kuģīšiem, kas izvadās pa Lielupes ūdeņiem.

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar