Latvijas Pasts izdod pastmarku Latvijas Republikas atzīšanas de iure 100.gadadienā

Latvijas Pasts 2021.gada 26.janvārī izdod pastmarku valstiski svarīga notikuma gadadienā – Latvijas Republikas starptautiskās de iure atzīšanas 100.gadskārtā. Jaunās pastmarkas sākotnēji varēs iegādāties lielāko pilsētu pasta nodaļās, kā arī Latvijas Pasta e-veikalā https://veikals.pasts.lv/. Interesentus par pirmās dienas zīmogošanas iespējām aicinām rakstīt uz e-pasta adresi: filatelija@pasts.lv.

Jaunā pastmarka Latvijas de iure atzīšana – 100 izdota 50 000 eksemplāru tirāžā, savukārt īpašā aploksne – 2500 eksemplāros. Pastmarkas nominālvērtība ir € 1,00, un tā atbilst vēstuļu korespondences apmaksai svara kategorijā līdz 20 gramu Latvijas teritorijā. Filatēlijas jaunumu dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

Pastmarkas vizuālajā noformējumā izmantots mākslinieces Annas Kustikovas 2019.gadā veidots zīmējums ar Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas ēku. Savukārt uz aploksnes redzama fotogrāfa Mārtiņa Lapiņa 1921.gada 26.janvāra vēsturiska fotogrāfija no Latvijas Nacionālā arhīva krājumiem.

2021.gada 26.janvārī atzīmēs Latvijas Republikas starptautiskās de iure atzīšanas 100.gadadienu. Šis datums ir saistīts ar notikumiem Parīzē, kad tieši šajā dienā 1921.gadā pēc Latvijas diplomātu mērķtiecīga darba divu gadu garumā izdevās panākt Antantes Augstākās padomes lēmumu par Latvijas atzīšanu de iure, tādējādi Latvijai kļūstot par starptautiski atzītu valsti.

Tā kā drošības prasību dēļ patlaban atcelti publiskie pasākumi, tajā skaitā pastmarku pirmās dienas zīmogošana pasta nodaļās, pastmarku kolekcionāri un filatēlijas interesenti par pastmarku zīmogošanas iespējām aicināti sazināties ar Latvijas Pasta Pasta vērtszīmju un filatēlijas departamentu, rakstot uz e-pasta adresi: filatelija@pasts.lv.

Jauno pastmarku sākotnēji varēs iegādāties Rīgas 10.pasta nodaļā Elizabetes ielā 14/43, Rīgas 50.pasta nodaļā t/c Origo, Stacijas laukumā 2, pasta centrā Sakta Brīvības bulvārī 32, Rīgā, kā arī Latvijas Pasta e-veikalā https://veikals.pasts.lv/.

Pastmarku un aploksni Latvijas de iure atzīšana – 100 iespējams aplūkot šeit.

Nākamais filatēlijas izdevums plānots  19.februārī.

Attēli: publicitātes

TOP Komentāri

avatar