Latvijas Mākslas akadēmijā atklātas Dizaina diplomandu dienas „Domāts. Darīts”

„Domāts. Darīts” programma šogad pārsteidz ar pasākumu dažādību. Latvijas Mākslas akadēmijas 1. stāva zālē no 6. jūnija līdz 11. jūlijam skatāma diplomandu izstāde – aplūkojami 57 diplomandu darbi no Dizaina nodaļas Funkcionālā dizaina, Vides mākslas, Metāla dizaina un Modes mākslas apakšnozarēm. „Domāts. Darīts” atklāšanas dienā, 5. jūnijā, aizvadīta arī vērienīga jauno dizaineru modes skate Sv. Pētera baznīcā.

 

16. jūnijā Latvijas Mākslas akadēmija aicina uz „Pieredzes dienu” ar diplomandu prezentācijām „Dizaina komunikāciju rīta” ietvaros un pop-up dizaina veikala atklāšanu plkst. 13.00, kurā varēs iegādāties studentu darbus. Pēcpusdienā norisināsies starptautiski atzītu dizaineru – Dirka Veinanta (Dirk Wynants), Kristiāna Zīgera (Christian Sieger), Patrīcijas Urkjolas (Patricia Urquiola) un Alberto Zontones vieslekcijas. Vakarā plkst. 19.00 Pecha Kucha, kur 7 minūšu prezentācijās ar savu dizaina pieredzi dalīsies Latvijas Mākslas akadēmijas, Rīgas Tehniskās universitātes, RISEBA studenti. 

 

Visi pasākumi ir pašu Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas Funkcionālā dizaina apakšnozares diplomandu un nodaļas vadītāja profesora Holgera Elera organizēti.

 

Dizaina diplomandu dienas tiek organizētas kopš 2007. gada, un tās rīko Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļa, kas dibināta 1962. gadā. Dizaina nodaļā ir četras apakšnozares: Funkcionālais dizains, Vides māksla, Metāla dizains un Modes māksla, un kopumā šajā nodaļā studē 214 studenti bakalaura un maģistra programmās. Dizaina diplomandu dienu organizēšanas ilggadējais partneris ir Banku augstskolas maģistra programma „Uzņēmumu vadīšana radošajās industrijās”. 

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar