Kuldīgā vairākām automašīnām sadurtas riepas

Nedēļas nogalē vairāki kuldīdznieki konstatēja, ka viņu stāvēšanai novietotajiem transportlīdzekļiem tika sadurtas riepas. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ziemeļkurzemes iecirkņa amatpersonas par notikušo uzsāka kriminālprocesu un aizturēja iespējamo vainīgo personu. 

1.aprīļa vakarā Valsts policijā tika saņemta informācija, ka Kuldīgā vairākām automašīnām sadurtas riepas. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ziemeļkurzemes iecirkņa amatpersonas noskaidroja, ka 14 automašīnām Liepājas, Piltenes, Dzintaru, Mālu, 1905.gada un Grants ielā ir sadurtas riepas. 

Valsts policijā par notikušo tika uzsākts kriminālprocess par svešas mantas tīšu bojāšanu un nākamās dienas rītā iespējamā vainīgā persona tika aizturēta. Vīrietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā par šāda veida noziedzīgiem nodarījumiem.

Vīrietim nav bijis motīvs vērst agresiju pret automašīnu īpašniekiem, ar kuriem vīrietis nav savstarpēji pazīstams, taču likumsargi vēl skaidro precīzus notikušā iemeslus. Aizturētā dzīvesvietā tika veikta kratīšana, kur atrasts nazis, ar kuru sadurtas riepas. Vīrietim uz izmeklēšanas laiku tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. 

Saskaņā ar Kriminālprocesu, par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Foto: canva.com

TOP Komentāri

avatar