Kukurūzas aukstā zupa
Vasaras svelmē darbināt plīti nevienam negribas, bet sātīgi un veselīgi paēst vajag tik un tā. Ja apnikusi latviešu klasika – biešu aukstā zupa, nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina izmēģināt – sātīgu, veselīgu, bet viegli pagatavojamu auksto zupu recepti.
Sastāvdaļas
2 kukurūzas vālītes (var izmantot arī 400g konservētas kukurūzas)
1 dzeltenā paprika
200 g dzelteno tomātu
1 mazs sīpols
1 ķiploka daiviņa
ūdens
sauja pētersīļu
sāls, pipari pēc garšas
olīveļļa rotāšanai
Pagatavošana
-
Kukurūzas graudus nogriez no kātiņa, papriku, sīpolu, ķiploku un tomātus sagriez gabalos.
- Liec dārzeņus uz nakti ledusskapī.
-
Atvēsinātos dārzeņus liec blenderī, pievieno ūdeni un sablendē līdz viendabīgai masai.
- Pievieno sāli un piparus.
- Rotā ar olīveļļu un baudi.
Foto: Viktorija Kožemjakina
TOP Komentāri