Kukurūzas aukstā zupa

Vasaras svelmē darbināt plīti nevienam negribas, bet sātīgi un veselīgi paēst vajag tik un tā. Ja apnikusi latviešu klasika – biešu aukstā zupa, nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina izmēģināt – sātīgu, veselīgu, bet viegli pagatavojamu auksto zupu recepti.

Sastāvdaļas

2 kukurūzas vālītes (var izmantot arī 400g konservētas kukurūzas)

1 dzeltenā paprika

200 g dzelteno tomātu

1 mazs sīpols

1 ķiploka daiviņa

ūdens

sauja pētersīļu

sāls, pipari pēc garšas

olīveļļa rotāšanai

Pagatavošana

  1. Kukurūzas graudus nogriez no kātiņa, papriku, sīpolu, ķiploku un tomātus sagriez gabalos.

  2. Liec dārzeņus uz nakti ledusskapī.
  3. Atvēsinātos dārzeņus liec blenderī, pievieno ūdeni un sablendē līdz viendabīgai masai.

  4. Pievieno sāli un piparus.
  5. Rotā ar olīveļļu un baudi.

Foto: Viktorija Kožemjakina

TOP Komentāri

avatar