Konstatēti kārtējie pārkāpēji ar viltotiem Covid-19 testiem

Brīvdienās robežsargi konstatēja sešas personas, kuras robežsargiem uzrādīja viltotus Covid-19 testus. 

Sestdien, 12. jūnijā, Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens no Londonas ieceļojošs Latvijas pilsonis ar viltotu Covid-19 testu. Savukārt svētdien, 13. jūnijā, Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēta viena no Londonas ieceļojoša Latvijas pilsone, bet veicot imigrācijas kontroli valsts iekšienē, Strenču novadā konstatēts viens Igaunijas un viens Ukrainas pilsonis, savukārt Rucavas novada Rucavas pagastā konstatēti divi Lietuvas pilsoņi ar viltotiem Covid-19 testiem.

Personas sodītas pēc Administratīvo sodu likuma par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā trešā panta pirmās daļas: Latvijas pilsoņi ar 680 eiro naudas sodu, savukārt Igaunijas, Ukrainas un Lietuvas pilsoņi ar 500 eiro naudas sodu.

Arī aizvadītās nedēļas darba dienās gan Silenes un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā, gan veicot imigrācijas kontroli valsts iekšienē, Bauskas, Jelgavas, Rucavas un Alūksnes novadā tika konstatēti vairāki viltotu Covid-19 testu izmantošanas mēģinājumi, kurus īstenojuši Latvijas, Lietuvas, Ukrainas, Igaunijas un Krievijas pilsoņi. Personas sodītas ar naudas sodiem no 200 līdz 500 eiro.

Kopumā robežsargi konstatējuši jau 220 personas, kuras uzrādīja viltotus vai tādus Covid-19 testus, kas neatbilst Valsts robežsardzes rīcībā esošajiem paraugiem.

Foto: canva.com

TOP Komentāri

avatar