King’s College grupas skolēni visā pasaulē pārspēj britu rezultātus

Ik gadu skolēni, kuri mācās pēc Britu izglītības sistēmas, kārto GCSE jeb vispārējās vidējās izglītības eksāmenus. Britu izglītības sistēmā skolēni šos pārbaudījumus veic 11. vai 12. mācību gadā, būdami 16-17 gadus veci. Lai gan Lielbritānijā eksāmenu rezultātu vidējais rezultāts ik gadu kļūst arvien zemāks, King’s College grupas skolās visā pasaulē rezultāti norāda uz pretēju tendenci, pierādot, ka kvalitatīvu britu modeļa izglītību iespējams iegūt arī ārpus Lielbritānijas robežām.

Vairāk nekā piektdaļa skolēnu jeb 22.42% eksāmenos saņēmuši augstāko vērtējumu (A*), gandrīz puse (44.26%) saņēmuši izcilu vai teicamu vērtējumu (A*-A), un 97.5% skolēnu ir sekmīgi nokārtojuši visus izvēlētos eksāmenus, kas norāda uz to, ka skolēniem, kuru dzimtā valoda nav angļu, ir iespējams sasniegt tik pat labus un vēl labākus eksāmenu rezultātus kā skolēniem, kuriem angļu ir pirmā valoda. Tikmēr Lielbritānijas skolēnu vidējie rezultāti ir attiecīgi 7.7% (A*), 25.2% (A*-A) un sekmīgi eksāmenus nokārtojuši 97.5%

“Apsveicam visus mūsu skolēnus ar lieliskajiem rezultātiem. King’s College darbinieki ir ārkārtīgi lepni, ka ir palīdzējuši viņiem sasniegt savus mērķus. Ir ārkārtīgi iepriecinoši redzēt, ka mūsu King’s College skolēnu rezultāti parāda pozitīvu tendenci salīdzinājumā ar Apvienotās Karalistes nacionālajiem vidējiem rādītājiem, un pat izceļas ar šiem ārkārtīgi augstajiem standartiem un rezultātiem, ”sacīja sers Rodžers Frajs, “King’s Group” dibinātājs un priekšsēdētājs.

Lieliskos rezultātus uzrādījuši King’s College skolēni no Vusteršīras (Lielbritānija), Madrides, Alikantes, Mursijas (Spānija) un Panamas galvaspilsētas.  King’s College skolēnu izcilie eksāmenu rezultāti dos viņiem iespēju studēt tādās prestižās augstskolās kā Oksfordas universitāte un Kembridžas universitāte Lielbritānijā, Stenfordas universitāte un Kalifornijas Bērklija universitāte ASV, kā arī daudzās citās elitārās mācību iestādēs visā pasaulē, un pierāda, ka King’s College grupas skolās augstākā līmeņa izglītību ir iespējams iegūt ne tikai mācoties Lielbritānijā, bet arī tālu aiz tās robežām, turklāt apgūstot to valodā, kas nav dzimtā.

King’s College skolu tīkls darbojas jau no 1969.gada, taču Latvijā pirmā skola durvis vēra 2017. gada septembrī. Šajā mācību gadā zinības pēc britu izglītības sistēmas apgūst bērni vecumā no 2.5 līdz 12 gadiem jeb no pirmsskolas līdz 7. gadam, taču ik gadu tiek atvērta jauna klase arvien vecākiem bērniem. Tāpat kā King’s College skolās visā pasaulē, arī Latvijā audzēkņi mācās pēc augstākajiem Britu izglītības standartiem, kas nozīmē, ka arī viņiem nākotnē būs visas iespējas uzrādīt teicamus rezultātus GCSE eksāmenos un studēt pasaulē labākajās augstskolās. GCSE eksāmenus King’s  College, Britu skolā Latvijā pirmo reizi kārtos 2023. gadā. 

Informāciju sagatavoja: Gita Deniškāne, King’s College, Britu skolas Latvijā komunikācijas konsultante

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar