Kartupeļu salāti ar papriku
Pēc Lieldienu olu krāsošanas un ripināšanas, kā arī citām jautrām aktivitātēm, svinētājiem bieži vien paliek pāri prāvs olu skaits, ko var izmantot dažādu garšīgu ēdienu pagatavošanai, tā parūpējoties par to, lai ēdiens neiet zudumā, saka Latvijas Apvienotās Putnkopības asociācijas (LAPNA) izpilddirektore Anna Ērliha. Šī ir vēl viena variācija par klasiskajiem kartupeļu salātiem. Tie lieliski sader ar marinēto cepto papriku.
Kartupeļu salāti ar papriku
Gatavošanas laiks: viena stunda
Porcijas: 8
Sastāvdaļas:
-
8 vidēja izmēra kartupeļi
-
6 cieti vārītas olas
-
2 nelielas saldās paprikas
-
400 g marinētas, ceptas paprikas
-
1 neliels sīpols
-
100 g majonēzes
-
sāls, pipari – pēc garšas
-
sauja pētersīļu
Pagatavošana:
-
Kartupeļus ar visu mizu uzvāra sālsūdenī.
-
Kamēr kartupeļi vārās, gatavo pārējās salātu sastāvdaļas: sīpolu sakapā, papriku sagriež nelielos kubiņos – gan svaigo, gan marinēto. Nelielos kubiņos sagriež arī olas. Visu samaisa, pievienojot sakapātus pētersīļus. Daļu maisījuma atliek citā traukā.
-
Kad kartupeļi gatavi, tos nokāš un nedaudz atdzesē. Remdenus kartupeļus nomizo un sagriež nelielos kubiņos, pievieno sagatavotajai paprikai un olām, pievieno majonēzi un visu samaisa. Sāli un piparus pievieno pēc garšas.
-
Pirms pasniegšanas rotā ar iepriekš malā atlikto paprikas un olu maisījumu un pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri