Jau pēc mēneša Valmiermuižā – vērienīgākais etnomūzikas notikums Latvijā

17. un 18. jūnijā Valmiermuižas etnomūzikas festivāls pulcēs izcilus solistus un etnomūzikas grupas no Latvijas, Igaunijas, Austrijas, Polijas un Madagaskaras, piedāvājot vērienīgāko etnomūzikas notikumu Latvijā un vienu no interesantākajiem šīs vasaras mūzikas festivāliem. Īpašs notikums būs pasaules pirmatskaņojums – dūdu un bungu grupas „Auļi” jaunā Jāņu programma, kas top sadarbībā ar tuviem un tāliem viesmāksliniekiem un ļaus ielīgoties gaidāmajos vasaras saulgriežos.

„Katra ambicioza un radoša valsts un pilsēta lepojas ar savu etnomūzikas festivālu – Igaunijā tā ir Vīlande ar folkfestivālu, Lietuvā pagāni pulcējas „Mėnuo Juodaragis”, Zviedrijā tautas un tradīciju svētki ir „Urkult”. Vēlamies, lai arī Latvijā ir ikgadējs, starptautisks etnomūzikas festivāls, kas spēj pulcināt māksliniekus un viesus no visas pasaules. Ceram, ka jau tuvāko gadu laikā būsim spilgti pamanāmi plašajā folkmūzikas kartē un Valmiermuiža būs satikšanās vieta ikvienam tradīciju izzinātājam un mūzikas mīļotājam!” saka Valmiermuižas kultūras biedrības vadītāja Sabīne Vandāna.

Uz festivāla skatuves kāps Madagaskaras saules pilnais Kilema, inovatīvais poļu dāmu trio „Sutari” ar rīvēm un nažu asināmajiem, jodelēšanas meistars Albīns Paulus no Austrijas, pašmāju virtuozi „Arcandela”, muzikālā banda „Rahu the Fool”, tumšā folka un kantrī grupa „Juuk”, postfolka grupas „TKP” (Julgī Stalte, Ēriks Zeps un draugi), „Laiksne” un „Ududu”, bet festivāla muzikālā kulminācija būs pasaules pirmatskaņojums – dūdu un bungu grupas „Auļi” jaunā Jāņu programma. Skanēs latviešu un igauņu dzeja ar dzejniekiem Guntaru Godiņu, Kristīnu Ehinu un Contra, bet igauņu skaņu mākslinieks Silver Sepp par mūzikas instrumentiem spēs pārvērst jebkuru lietu un apskandinās arī uguns skulptūras dedzināšanu, ko gatavo mākslinieks no Spānijas Jordi NN. Festivāla izskaņā gaidāms jaunums – etnodisko, kur Dīva Reiznieka un Kaspara Zaviļeiska vadībā tradicionālā mūzika savīsies ar mūsdienīgiem ritmiem.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar