Janvārī pašvaldības policija reaģējusi uz 607 izsaukumiem par ārkārtējās situācijas ierobežojumu neievērošanu

Trešdien, 3.februārī, Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja sēdē uzklausīja Rīgas pašvaldības policijas (RPP) priekšnieka Jura Lūkasa ziņojumu par aktualitātēm policijas darbā Covid-19 ārkārtējās situācijas laikā.

Šā gada janvārī RPP bijuši teju 27 tūkstoši izsaukumu, no kuriem 607 bijuši par ārkārtējās situācijas ierobežojumu neievērošanu. Tostarp janvārī kopumā RPP apsekojusi 23,3 tūkstošus adrešu un pārbaudījusi 7557 personas, kam jāievēro pašizolācija.

RPP priekšnieks Juris Lūkass norādīja, ka policija turpina realizēt epidemioloģisko pasākumu ievērošanas kontroli Rīgā, kā arī no pagājušā gada novembra apseko gan pakalpojumu sniegšanas vietas, gan fiziskas personas, kam jāievēro karantīna vai pašizolācija. Lūkass pastāstīja, ka pakalpojumu sniegšanas jomā policija kontrolē sejas masku lietošanu, distances ievērošanu, kā arī preču un pakalpojumu pārdošanas ierobežojumu ievērošanu.

Veicot pārbaudes, policija konstatējusi 59 personas, kas nelieto sejas maskas. Salīdzinot ar decembri, šo pārkāpumu skaits ir mazinājies, kas liecina par to, ka iedzīvotāju cenšas ievērot epidemioloģiskās prasības.

Tāpat turpināts darbs veicot sabiedriskā transporta kontroli – janvārī veikti 20 reidi, pārbaudītas 454 transporta vienības, kurās konstatētas deviņas personas bez sejas maskām. Tāpat policija veic preventīvo darbu, atgādinot iedzīvotājiem par ierobežojumiem, pievēršot uzmanību maršrutiem, kur novērota liela pasažieru plūsma, un pievēršot uzmanību tām personām, kam sabiedriskajā transportā atrasties aizliegts, piemēram, personām reibuma stāvoklī.

Tostarp RPP priekšnieks informēja, ka janvārī bijuši 140 izsaukumi ģimenes konfliktu dēļ, kas, salīdzinot ar pagājušā gada janvāri, palikuši nemainīgā skaitā. 85 gadījumos šie konflikti bijuši ar apdraudējumu, bet 56 gadījumos vainīgā persona bijusi alkohola reibumā.

Runājot par nepilngadīgo pārkāpumiem, Lūkass norādīja, ka šādu gadījumu skaits ir samazinājies par 13%. Tas skaidrojams, ka pamatā pārkāpumi notikuši pie skolām, kur jaunieši pieķerti smēķējam.

Savukārt lielākais policijas resurss tiek izmantots komandantstundas nodrošināšanā – vidēji no 48 līdz 52 patruļām. Vidēji mājsēžu laikā tiek pārbaudītas no 237 līdz 361 personai. Apmēram 60% no pārbaudītajiem iedzīvotājiem savas mājvietas atstājuši pamatoti, bet 40% nākas piemērot administratīvos sodus. 

Kopumā janvārī konstatēti 1305 ārkārtas situācijas ierobežojumu neievērošanas gadījumi un ierosināti 1036 administratīvā pārkāpuma procesi.

TOP Komentāri

avatar