Inga Dirveika: “Zem bruņām mīt ideālisms”

Inga Dirveika pēc profesijas ir ārsts-internists ar specializāciju plaušu slimībās (pneimonlogs). Viņa atzīst: “Laikam jau dzejas rakstīšana vienkārši kļuvusi par senu ieradumu, manas dzīves būtisku sastāvdaļu. Grūti pateikt, kāpēc rakstu. Visbiežāk tās ir izjūtas, situācijas, tēli, kas liek būt dzīvai un īstai. Dzejnieks ir kā uztvērējs, kurš absorbē un transformē vibrācijas, kas virmo Visumā un sabiedrībā. Kaut sevi par dzejnieci es nesaucu. Es vienkārši rakstu par to, par ko nevaru klusēt, par to, kas manī “notiek pa īstam”.”

2011. gadā izdots krājums “Tu – manas mājas” (Dziesmas un dzejoļi kopā ar VarisKamerādu). 2016. gadā izdota luga “Neticamie piedzīvojumi Nekonezinijā”.
Viņa ir piedalījusies Starptautiskā dzejas festivāla “Dzejas dienas 2018” ietvaros organizētajā akcijā “Dzejas rupors”, kā arī publicē dzejoļus sociālā tīkla “Facebook” lapā “Dzejas rupors”. Ārste rod arī laiku, lai piedalītos “Dzejas rupors” rīkotos sarīkojumos (https://multinews.lv/dzejas-rupors-live-saiet-sliedes/).
Ingas dzeja publicēta kopkrājumā “Un par tevi es…” (2018.)

Video: Inga Nestere un Ģirts Spēlmanis

Mūzika: Jahzarr “Vanlig”

3

TOP Komentāri

avatar
3 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
3 Komentāru autori
!mamboInāra Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Ināra
Viesis
Ināra

Skaisti! Paldies mīļo meitiņ! Lai Tev tāpat veicas turpmāk!

mambo
Viesis
mambo

Sirsnīga saruna ar dakteri, kura raksta arī dzeju. Mirklis pārdomām- grāmata par savu dzimtu. Vēlu daudz radošu domu !

!
Viesis
!

Sirsnīga saruna, dziesma aizkustināja!