Informācija par ierašanos un uzturēšanos Latvijā

Latvijas valsts nodrošinās Ukrainas pilsoņiem, kuri izceļo no Ukrainas militārā konflikta dēļ, mītnes vietu, pārtiku un cita veida palīdzību.

Lai varētu uzturēties un strādāt Latvijā, Ukrainas pilsoņiem tiks izsniegtas ilgtermiņa vīzas saistībā ar tiesībām uz nodarbinātību Latvijā.

Dodoties uz Latviju, lūdzam Ukrainas pilsoņus neaizmirst ceļošanas dokumentus. Ceļošanas dokumentu neesamība nebūs šķērslis Ukrainas pilsoņu ieceļošanai Latvijā.

Medicīnisko dokumentu neesamība (sadarbspējīgs sertifikāts, Covid-19 tests) nebūs šķērslis Ukrainas pilsoņu ieceļošanai Latvijā.

Ja, ierodoties Latvijas teritorijā, jums vai ģimenes loceklim ir nepieciešama neatliekamā medicīniskā palīdzība, informējiet par to robežšķērsošanas vietā strādājošo Valsts robežsardzes amatpersonu vai zvaniet uz 113.

Ierodoties Latvijā, caur robežšķērsošanas punktiem (ārējā robeža, lidosta):

  • Notiks robežpārbaudes personām, kuras ieceļo ar biometriskajām pasēm, un vīzu izsniegšana personām, kurām ir citi ceļošanas dokumenti, bet nav vīzas ieceļošanai Eiropas Savienībā. Ja personai nav ceļošanas dokumenti, sadarbībā ar Ukrainas kompetentajām iestādēm tiks veikta personas identitātes noteikšana.
  • Tie Ukrainas pilsoņi, kuriem nav mītnes vietas Latvijā, informē Valsts robežsardzes amatpersonu par palīdzības nepieciešamību. 

Ierodoties Latvijā, šķērsojot Latvijas-Igaunijas vai Latvijas-Lietuvas robežas:

  • Tie Ukrainas pilsoņi, kuriem nav mītnes vietas Latvijā, sazinās ar Valsts robežsardzi, zvanot uz diennakts tālruni: +371 67913569, +371 67913568.

Kontaktinformācija

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde

  • Lai noskaidrotu vairāk par ilgtermiņa vīzu pieteikšanas un saņemšanas procedūru, zvaniet uz telefona nr.: 
    • +371 67209400 (pirmdien-ceturtdien 8:30-16:00; piektdien 9:00-15:00)

Valsts robežsardze

  • Informācija par valsts robežas šķērsošanu (24/7), pieejama zvanot uz šiem telefona nr.
    • +371 67913569 
    • +371 67913568 

Foto: ilustratīva nozīme (canva.com).

TOP Komentāri

avatar