Grupa “Rāmi Riti” aicina uz 10 gadu jubilejas koncertiem

Ambientās etnomūzikas grupa “Rāmi Riti”  šoruden svin savu desmit gadu jubileju un aicina klausītājus uz muzikāli košiem, sirsnīgiem svētku koncertiem “Saules zīmē” Rīgā, Tukumā un Siguldā.

Jubilejas notikumu sērija aizsāksies 19. oktobrī Rīgā – mūzikas un drāmas telpā “OratoriO”.

Koncertā skanēs īpaši izvēlētas kompozīcijas no “Rāmi Riti” piecos studijas albumos ierakstītajām, spēlētajām un klausītāju iemīļotākajām dziesmām. Tāpat programmā iekļauts gan kāds muzikāls jaunums, gan iecerēts sirsnīgs, spēkpilns kopīgs sadziedāšanās mirklis ar klausītājiem.

“Rāmi Riti” dziesmu autore un soliste Inese Kozuliņa stāsta, kādēļ jubilejas koncertsērijai izvēlēts “Saules zīmes” vadmotīvs: “Visa pasaule iemieso Saules jeb dzīvības koku – vara saknes, zelta zari, sudrabiņa lapiņām. Saule ir dzīvība, uguntiņa kā ārpus mums, tā arī mūsos katrā, kas liek celties un piepildīt sevi šajā pasaulē.  Viss, kas rodas, dodas pasaulē, piepildās, nāk ar Saules enerģiju un spēku. Izauklējas klusumā, tumsā, Mēness spēkā, bet pasaulē dodas Saules zīmē.”

Grupas dalībnieks Mārtiņš Miļevskis stāsta:”Man “Rāmi Riti” koncerti un radošais process mēģinājumos, vienmēr asociējies ar gaišu un rāmu sajūtu. Un ticu, ka klausītāji to sajūt gan izdotajos albumos, gan koncertos.” 

Grupas mūziķis Ivars Štubis (dzimis, audzis Austrālijā, pievienojies grupai 2020.gadā) dalās: “Atceros īpašo brīvības un radošuma sajūtu jau pirmajos “Rāmi Riti” mēģinājumos, kuros piedalījos. Tagad, četrus gadus un divus albumus vēlāk, nevaru sagaidīt būt daļa no desmit gadu jubilejas svētkiem.” 

“Rāmi Riti” sastāvā spēlē un jubilejas koncertos uz skatuves kāps Inese Kozuliņa (vokāls, kokle), Mārtiņš Miļevskis (taustiņi, perkusijas, vokāls), Ivars Štubis (ģitāra vokāls), Kalvis Vītols (vokāls, dūdas, ukulele, perkusijas), Alisa Klimanska (flautas, stabules, vokāls), kā arī viesmūziķes –  Zane Sniķere (kokle) un Undīne Balode (čells). 

Grupu “Rāmi Riti”  ir savedusi kopā mīlestība uz latvju dainām un to neizsmeļamo spēku, skaistumu un vēstījumu, kas iet pāri laikiem un ir nozīmīgs arī mūsdienās. 

Grupa koncertē kopā kopš 2014. gada un desmit gadu laikā ir izdevusi piecus studijas albumus, radījusi un nospēlējusi daudzas koncertprogrammas gan Latvijā, gan citās valstīs. “Rāmi Riti” spēlē oriģinālmūziku ar latvju dainu vārdiem. Grupa pazīstama ar noskaņām un niansēm bagātīgo instrumentu skanējumu, etnomūzikas pavedieniem, dzidrajām balsīm, daudzbalsību un ambienci, kas klausītājiem rada unikālu, muzikāli dvēselisku ceļojumu.  

Jubilejas koncertu sērijai īpašu mūzikas, gaismu, atmosfēras saspēli un scenogrāfiju veido gaismu mākslinieks Egils Kupčs. Skaņu režisors – Kristaps Paegle. 

Koncerti notiks 19. oktobrī Rīgā, mūzikas un drāmas telpā “OratoriO”, 1. novembrī Tukuma pilsētas Kultūras namā un 23. novembrī Siguldas koncertzālē “Baltais Flīģelis”. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar