Ģirģens: Krīzes apstākļos nevaru atbalstīt JKP nesamērīgi dārgo vīziju Liepājas cietuma būvniecībai

Šodien, 4. jūnijā pēc tieslietu ministra J.Bordāna prezentētā plāna Liepājas cietuma būvniecībai Ministru kabineta ārkārtas sēdē, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens pauda atsevišķo viedokli, iebilstot Jaunās konservatīvās partijas vīzijai un uzsverot nepieciešamību tagadējos krīzes apstākļos prioritizēt valsts drošību un uzņēmējdarbības attīstību.

“Uzskatu, ka Liepājas cietuma būvniecība ar plānotajiem budžeta izdevumiem aptuveni 147 000 000 apmērā ar, iespējams, plānotu sadārdzinājumu šobrīd nevar būt valsts prioritāte. Valstī nav sakārtota civilā aizsardzība, nav izveidots operatīvās krīzes vadības centrs esošās un nākotnes epidemioloģisko, klimata, drošības krīžu pārvarēšanai. Nav notikušas investīcijas Valsts policijas iecirkņu, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta depo, kā arī dienestu novecojušā transporta atjaunošanā. Iekšlietu dienestiem ir problēmas ar ekipējumu, un finanšu trūkuma dēļ nav iespējams nokomplektēt pat 3 ugunsdzēsējus uz vienu transportlīdzekli. Un tas viss, nemaz nerunājot par citām akūtām, valstiski nozīmīgām problēmām, kurām trūkst līdzekļu, piemēram, efektīvai ēnu ekonomikas apkarošanai,” pauž iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens.

“Redzu arī, ka attiecībā uz cietumu, pretēji Jaunās konservatīvās partijas pārstāvja J.Bordāna solītajam, nav pārvērtēta būvniecības izmaksu tāme, kā arī nav veikts jauns konkurss. Visbeidzot  vēlos uzsvērt, ka būtu daudz lietderīgāk, atkopjoties no krīzes, ko valstī radījis Covid-19 vīruss, šos finanšu līdzekļus ieguldīt mūsu eksportējošo uzņēmumu attīstībai,” turpina ministrs.

Informāciju sagatavoja:

Beata Jonite
Iekšlietu ministra padomniece
Komunikācijas jautājumos

Foto: https://ieej.lv/JzPoY

TOP Komentāri

avatar