Gatavās mērces un buljoni – vienkāršas receptes ikdienas maltītēm

Ik dienu gādājot par veselīgām maltītēm, mēdzam sagurt no sev ierastajām receptēm, bet jaunu apgūšana var prasīt papildu pūles jau tā saspringtajā ikdienā. Taču reizēm risinājums var būt ļoti vienkāršs, piemēram, papildinot savu ierasto produktu kombināciju ar aromātisku mērci vai buljonu. AS “Ķekava Foods” piedāvā izmēģināt divas gardas receptes. 

Cukīnī-vistas bumbiņas ar siera mērci

Sastāvdaļas:

“Ķekava Viegli Gardi gatavot” siera mērce (230 ml)

Vistas fileja vai maltā vistas gaļa (185 g)

Paprika (50 g)

Ķiploku daiviņas (1-2 gab.)

Cukīnī (120 g)

Rīvmaize (4 ēdamkarotes)

Sāls un pipari (pēc garšas)

Ķiršu tomāti (8 gab.)

Svaigs baziliks (dekorēšanai)

Pagatavošanas gaita:

  1. Iztīriet papriku no sēklām un sagrieziet mazos kubiņos.
  2. Ar virtuves kombainu sasmalciniet svaigu vistas fileju, papriku un ķiplokus līdz viendabīgai masai. Variet izmantot arī malto vistas gaļu – masā iejauciet visas sastāvdaļas.
  3. Sarīvējiet cukīnī ar rupju rīvi un izspiediet lieko ūdeni. Dzirnaviņās sasmalciniet svaigus melnos piparus un sāli, pievienojiet rīvmaizei. No gaļas, dārzeņu, un rīvmaizes masas izveidojiet 6-7 bumbiņas.
  4. Ieeļļojiet cepšanas trauku. Lieciet gaļas bumbiņas cepšanas traukā, pievienojiet ķiršu tomātus un pārlejiet ar siera mērci. Pievienojiet piparus un dažas svaigas bazilika lapiņas.
  5. Cepiet 200 grādos 20-25 minūtes. Pasniedziet ar makaroniem, dārzeņiem, rīsiem vai vienkārši salātiem.

Vistas klimpu zupa

Sastāvdaļas:

Mīklai:

Olas (1 gab.)

Sviests (30 g)

Sāls (pēc garšas)

Piens (100 g)

Milti (200 g)

Zupai:

“Ķekava Viegli Gardi gatavot” vistas buljons (1.5 l)

Kartupeļi (2-3 gab.)

Burkāni (2 gab.)

Sviests (30 g)

Cāļa fileja (300 g)

Sāls un pipari (pēc garšas)

Svaigas dilles (pēc garšas)

Pagatavošanas gaita:

  1. Vispirms sajauciet klimpu mīklu. Lai to izdarītu, bļodā jāsakuļ ola, pievienojot izkausētu sviestu un nedaudz sāls. Iemaisiet masā pienu un pievienojiet miltus. 
  2. Masu vienmērīgi samaisiet un ļaujiet kādu laiku nostāvēties. Ja mīkla šķiet pārāk šķidra, pievienojiet vēl nedaudz miltu.
  3. Katlā izkausējiet sviestu. Pievienojiet sagrieztus burkānus un pasautējiet tos.
  4. Pievienojiet katlā vistas buljonu un ļaujiet tam vārīties dažas minūtes. Tad pievienojiet sagrieztus kartupeļus un cāļa fileju. Vāriet visu kopā līdz kartupeļi ir gandrīz mīksti.
  5. Sāciet pievienot klimpas lēni vārošajam buljonam. Visvieglāk to izdarīt ar divām tējkarotēm – ar karoti paņemiet nedaudz mīklas un ar otru karoti iespiediet to verdošā buljonā.
  6. Vāriet līdz klimpas ir pacēlušās zupas virspusē. Pēc garšas pievienojiet sāli, piparus un sasmalcinātas svaigas dilles.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar