Gardās mūmijas

31. oktobrī, daudzās pasaules valstīs tiks atzīmēts Halovīns jeb Visu svēto diena. Katrā pasaules malā šos svētkus atzīmē citādi: bērni un pieaugušie gatavo maskas, grebj ķirbjus, dekorē māju un gatavo spocīgus mošķu ēdienus. Šogad, kad valstī esošās situācijas dēļ jāpaliek mājās, Rimi Bērniem eksperti ir sagatavojuši īpašu recepti “Gardās mūmijas”.

Gardās mūmijas (4 porc., 30 min)

Nepieciešams:

8 vārītas desiņas

200 g kārtainās mīklas

1 ola

Sinepes pēc vajadzības

Pagatavošana:

Kārtaino mīklu sagriež 8 vienādās strēmelēs. Ap desiņām aptin kārtainās mīklas strēmeles, atstājot nedaudz brīvas vietas sinepju acīm. Mūmijas apsmērē ar sakultu olu un liek cepties, līdz mīkla izcepusies zeltaina. Kad mūmijas atdzisušas, tām uzliek sinepju acis.

“Visvienkāršāk ēdienu “atdzīvināt”, tam ieliekot acis. To var izdarīt, piemēram, ar paipalu oliņām, mini tomātiņiem vai kādām ogām,” iesaka Lība, norādot, ka acis piestāvēs teju ikvienam ēdienam – sākot no cepumiem un saldēdieniem un beidzot ar vakariņu maltīti. Rimi Bērniem eksperte stāsta, ka mazā māsa Sāra savam ēdienam regulāri veido dažādu emociju sejiņas, un šāds ēdiens vienmēr sagādā prieku.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar