Gacho gatavo reņģu friti
Raidījumā Vakariņas pa lēto pie šefpavāra Normunda Baranovska viesojas mūziķis Gatis Irbe, plašāk pazīstams kā Gacho vai Mesa. Kopā ar šefpavāru viņš gatavos reņģu friti, pierādot, ka arī no vienkāršām sastāvdaļām var radīt gardu un izdevīgu maltīti, kas garšos pat tiem, kuri zivis parasti neēd.
Reņģu friti
4 personām
Pagatavošanas laiks: 50 minūtes
Izmaksas četrām personām: 7,30 eiro
Izmaksas par vienu porciju: 1,83 eiro
Sastāvdaļas
Zivīm:
1 kg saldētu reņģu;
2 ēdamkarotes kukurūzas cietes;
100 g kukurūzas miltu;
150 g rīvmaizes, Rimi;
1 tk. paprikas pulvera;
1 tk. granulētu ķiploku, Rimi Smart;
1 tk. garšvielas zivīm, Rimi Smart;
600 ml rapšu eļļas, Rimi Smart;
citrons;
pipari;
sāls.
Kartupeļiem:
800 g kartupeļu;
sāls.
Mērcei:
200 g majonēze Provansas, Rimi;
1 tk. sinepes, Rimi;
1 daiva ķiploka;
3 marinēti gurķi, Rimi Smart;
citrons;
sarkanais sīpols;
sauja zaļumu.
Pagatavošana
Iztīri reņģes, pārber ar garšvielām. Pievieno sulu no puses citrona un kārtīgi apmaisi. Kartupeļus nomizo, sagriez salmiņos un iemērc sālsūdenī. Sagatavo panējumu: traukā sajauc garšvielas zivīm, rīvmaizi, kukurūzas miltus, kukurūzas cieti, ķiploku granulas, paprikas pulveri un sāli. Katru reņģi apviļā sagatavotajā panējumā. Pannā uzkarsē eļļu un fritē panētās reņģes, sākumā cepot ar ādas pusi uz leju. Kad zivis kļuvušas zeltaini brūnas, izņem un liec uz salvetes, lai notek liekā eļļa. Kartupeļus nokās un kārtīgi nosusini dvielī, tad cep lielā eļļas daudzumā līdz tie kļūst kraukšķīgi un zeltaini brūni. Gatavos kartupeļus pārber ar garšvielām pēc garšas. Pagatavo mērci: sakapā zaļumus, sīpolu un marinētus gurķus, liec bļodā, pievieno majonēzi, citrona sulu, sinepes un ķiploku granulas, un visu kārtīgi samaisi. Reņģu friti pasniedz kopā ar kraukšķīgiem kartupeļiem un svaigi pagatavoto mērci.
Foot:publicitātes

TOP Komentāri