Francis Gustavs Lācis meistaro olimpieša cienīgu burgeru

Panākumi sportā nerodas tāpat vien. Smags darbs, dzelžaina griba un kārtīgs ēdiens – bez šīs trīsvienības nekādi neiztikt! Arī 3×3 basketbolā. Latvijas 3×3 basketbola izlases spēlētājs, olimpietis Francis Gustavs Lācis kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski atklāj, ko pirms basīša ēd īsti vīri, un komandas biedram Zigmāram Raimo ceļ galdā pamatīgu, sulīgu burgeru.

 

Burgers pirms basīša

2 cilvēkiem

Gatavošanas laiks: 30 min

Izmaksas kopā: 4 eiro

Cena par porciju: 2 eiro

Nepieciešams:

360 g maltās cūkgaļas Rimi

½ neliela zilā sīpola;

tumšā maize ciabatta;

1 tomāts;

½ neliela ābola;

12 g rukolas; 

20 g grieķu jogurta bez piedevām Rimi;

30 g siera Rimi Smart Tilsit 45%;

citrona sula;

sāls un pipari pēc garšas. 

Pagatavošana

Čabatai nogriež galiņus un atlikušo sadala 2 vienādās daļās. Katru lielo šķēli pārgriež uz pusēm. Un šķēles mīksto daļu apcep olīveļļā. 

Gaļas masu sadala 2 daļās, pieliek nedaudz sāls, izveido kotletes. Uz pannas apcep no abām pusēm (1–2 minūtes), nedaudz pasautē. 

Sarīvē sieru, un uz katras gaļas kotletes uzliec rīvēto sieru. 

Tikmēr sagriez ābolu smalkās šķēlītēs un uzlej mazliet citrona sulas, lai ābols nekļūst brūns. Sagriez zilo sīpolu un tomātus. 

Kārto burgeru – apakšā liec maizi, tad karoti grieķu jogurta un burgera kotleti, pēc tam rukolu, nedaudz rīvēto sieru, tomātus un ābolu. Burgeram virsū uzliek otru maizes šķēli.

Foto: publicitātes

 

TOP Komentāri

avatar