“Food Union” investē 2,4 miljonus eiro četru jaunu ražošanas iekārtu iegādē

Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums “Food Union, turpinot darbu pie svaigo piena produktu Izcilības centra izveides, iegādājies četras jaunas ražošanas līnijas. Tās visas jau ir piegādātas uz Rīgu un dažas no tām darbu uzsāks jau šī gada laikā. Kopējais investīciju apmērs, kas ieguldīts iekārtu iegādē, ir vairāk nekā 2,4 miljoni eiro.

Ir apritējis gandrīz gads, kopš uzsākām darbu pie Izcilības centra izveides. Ar gandarījumu jāatzīst, ka pateicoties intensīvam un pārdomātam komandas darbam, uz šo brīdi jaunā ražošanas ceha būvniecība un iekārtošana norit atbilstoši plānotajam laika grafikam. Tādējādi jau tuvāko mēnešu laikā patērētājus pārsteigsim ar inovatīviem, gardiem un veselīgiem piena produktiem, kas ražoti ar  jaunāko iekārtu palīdzību, ” stāsta Normunds Staņēvičs, “Food Union” finanšu direktors Eiropā un AS “Rīgas piena kombināts” valdes priekšsēdētājs.

Lai kāpinātu uzņēmuma ražošanas jaudu un paplašinātu biezpienu sieriņu kategoriju ar jaunu formātu produktiem, iegādātas trīs inovatīvas tehnoloģijas: jauna līnija klasisku biezpiena sieriņu ražošanai, līnija biezpiena sieriņu ražošanai ar vakuumpildītājiem un pārkaisītāju un līnija biezpiena sieriņa ražošanai sendivča formā. Papildus iegādāta arī sieriņu iepakošanas palīgierīce, kas jauno produktu atvēršanas procesu padarīs vēl ērtāku un ātrāku. Šo iekārtu vērtība ir gandrīz 1,5 miljoni eiro.

Līdztekus ievērojamas investīcijas – vairāk nekā 970 tūkstošu eiro apmērā – ieguldītas jaunas dzeramo jogurtu līnijas iegādē. Uz tās ražotie produkti tiks pildīti jaunu iepakojumu risinājumos, kas būs ne tikai patērētājiem parocīgāki, bet arī pilnībā pārstrādājami, tādēļ videi draudzīgāki. Pašreiz jau notiek iekārtas veiktspējas testi, kuriem veiksmīgi noslēdzoties, jaunu jogurtu ražošanu uz tās plānots uzsākta šī gada novembrī, par ko detalizētāka informācija sekos atsevišķi.

Visas minētas iekārtas izgatavotas pēc īpašā “Food Union” pasūtījuma Eiropas Savienības valstīs.

Iepriekš jau ziņots, ka darbs pie svaigo piena produktu Izcilības centra izveides noritēs soli pa solim, līdz 2020.gadam investējot tajā vairāk nekā 11,1 miljonus eiro. Rezultātā visa ražošana Rīgā koncentrēsies jaunā un ar modernām iekārtām aprīkotā ražošanas cehā, tādējādi stiprinot Food Union līderpozīcijas inovatīvu produktu izstrādē un ļaujot paplašināt piedāvāto produktu klāstu.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar